Ανακαλούνται 587 Mercedes C-Class & GLC

Ανακαλούνται 587 Mercedes C-Class & GLC

Έλεγχος και διόρθωση αγωγών του συστήματος αδρανοποίησης

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία Mercedes-Benz ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ. Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων Mercedes στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοντέλων C-Class και GLC.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 587 οχήματα, παραγωγής ετών 2016 έως 2020. Η Mercedes-Benz AG διαπίστωσε ότι, σε ορισμένα οχήματα ενδέχεται η σύνδεση των σωλήνων αερίου του συστήματος αδρανοποίησης να μην αντιστοιχεί στις προδιαγραφές.

Σε περίπτωση ατυχήματος, το σύστημα αδρανοποίησης είναι σχεδιασμένο να τροφοδοτεί στοχευμένα αδρανές αργό αέριο για τη ψύξη σημείων, στα οποία το ψυκτικό μέσο R1234yf που διαρρέει θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με καυτά εξαρτήματα του κινητήρα.

Η εσφαλμένη σύνδεση των σωλήνων αερίου θα μπορούσε να επηρεάσει την προβλεπόμενη κατανομή του αργού αερίου και, κατά συνέπεια, τη μείωση της θερμοκρασίας (ψύξη). Εξαιτίας αυτού, δεν θα μπορούσε να μετριαστεί (όπως προβλέπεται) ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς σε περίπτωση ατυχήματος. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να ελεγχθεί προληπτικά η σύνδεση αγωγών του συστήματος αδρανοποίησης και, εάν χρειαστεί, να πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597