Έρχεται το φθινόπωρο ο νέος τύπος πινακίδας κυκλοφορίας

Έρχεται το φθινόπωρο ο νέος τύπος πινακίδας κυκλοφορίας

Αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα

Οι έμποροι αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ετοιμάζονται για την άφιξη ενός νέου τύπου πινακίδας κυκλοφορίας, αυτό το φθινόπωρο

Οι πινακίδες θα προορίζονται ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα και έχουν ένα εντυπωσιακό πράσινο χρώμα στην αριστερή πλευρά για να επισημάνουν το γεγονός ότι τα EV έχουν μηδενικές εκπομπές.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από τον υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps τον Ιούνιο, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την προώθηση μιας «πράσινης οικονομικής ανάκαμψης», μετά από τις αναταράξεις που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Οι πράσινες πινακίδες κυκλοφορίας θα διευκολύνουν στην αναγνώριση των
οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, βοηθώντας τις τοπικές αρχές να
σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν νέες πολιτικές, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα
τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις μετακινήσεις τους.

Για παράδειγμα, οι οδηγοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τοπικές
πρωτοβουλίες, όπως φθηνότερο κόστος στάθμευσης και δωρεάν είσοδος σε
ζώνες μηδενικών εκπομπών.

Ο κ. Shapps είπε ότι οι πινακίδες θα μπορούσαν επίσης να «αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για καθαρότερα οχήματα στους δρόμους μας και να δείξουν στους ανθρώπους ότι ένα πιο πράσινο μέλλον μεταφορών είναι στο χέρι μας».

Η ακριβής ημερομηνία για την εισαγωγή των πράσινων πινακίδων κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι αυτές θα διατεθούν εντός του φθινοπώρου.

Νίκος Τσάδαρης