Η Ελλάδα συμμετέχει με τον Στέλιο Πετρίση στο FIA Karting Academy Trophy 2019

Η Ελλάδα συμμετέχει με τον Στέλιο Πετρίση στο FIA Karting Academy Trophy 2019

Ο νεαρός οδηγός διακρίνεται πάντα σε κάθε καινούρια πίστα

Μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας στην κατηγορία Junior το 2018, ο 14χρονος Στυλιανός Πετρίσης, αθλητής του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., είναι ο οδηγός που θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στους τρεις αγώνες του κορυφαίου θεσμού της CIK-FIA, Karting Academy Trophy 2019.

Μία συγκεκριμένη αγωνιστική αρετή του Πετρίση, είναι η προσαρμοστικότητα που φάνηκε πολύ νωρίτερα από την κατάκτηση του περσινού τίτλου.

Για την ακρίβεια, ο νεαρός οδηγός διακρίνεται πάντα σε κάθε καινούρια πίστα και αυτό επιτρέπει στον 14χρονο να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τους τρεις φετινούς αγώνες του FIA Karting Academy Trophy.

Πρόκειται για τον πλέον διακεκριμένο θεσμό της Junior, ο οποίος διεξάγεται υπό την CIK-FIA και συγκεντρώνει την «αφρόκρεμα» των οδηγών 12-14 ετών του κόσμου - οι οποίοι αγωνίζονται με ισάξια Καρτ, τα οποία αποδίδονται στον καθέναν μετά από κλήρωση. Οι τρεις φετινοί αγώνες του Academy Trophy θα διεξαχθούν στο Βάκερσντορφ της Γερμανίας (5/5) και στο Σάρνο (16/6) και το Λονάτο (22/9) της Ιταλίας.

Στα δοκιμαστικά που έγιναν υπό βροχή, ο Έλληνας καρτίστας έκανε τον καλύτερο χρόνο, αλλά κυνηγώντας τον ...εαυτό του κάποια στιγμή έκανε το λάθος, βγήκε από την πίστα και στράβωσε τον σκελετό του καρτ, με αποτέλεσμα στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά να γράψει τελικά τον 48ο χρόνο από τους 50 συμμετέχοντες, θέση από την οποία θα ξεκινήσει αύριο Κυριακή στον 1ο αγώνα της σειράς.

Βιογραφικό

  • 2005 - Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2005 στην Αθήνα.
  • 2014 - Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το Καρτ στην Ακαδημία Λαζαράκου-Αντωνιάδη στον Ασπρόπυργο. Κάνει τα πρώτα του Time Attack.
  • 2015 - Κατηγορία Mini: Πρώτη του αγωνιστική σεζόν, 2ος στο θεσμό του Rotax Max Challenge, καθώς και στο PICK Πάτρας.
  • 2016 - Κατηγορία Mini: Νικητής του PICK Πάτρας, 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, 2ος στο Rotax Max Challenge
  • 2017 - Κατηγορία Mini: Κυπελλούχος Ελλάδας, νικητής του PICK Πάτρας, 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting με 2 νίκες.
  • 2018 - Κατηγορία Junior: Πρωταθλητής Ελλάδας, 2ος στο IAME Series Greece, συμμετοχή στο διεθνή τελικό ΙΑΜΕ στο LeMans.

Νίκος Τσάδαρης