H «Λάμπο» των γεωργικών ελκυστήρων

H «Λάμπο» των γεωργικών ελκυστήρων

Το Lamborghini Spire Trend είναι σχεδιασμένο για τους αγρούς

Το Spire Trend της Lamborghini, είναι ένα τρακτέρ που συνδυάζει κομψότητα, αποδοτικότητα και αξιοπιστία. Είναι εξοπλισμένο με 3κύλινδρο κινητήρα FARMotion Stage III B/ Tier 4i, μηχανική ρεβέρσα, συγχρονισμένο κιβώτιο ταχυτήτων 15 εμπρός + 15 πίσω, υδραυλικά φρένα και στους 4 τροχούς και μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ/ώρα. Η σειρά Spire Trend αποτελείται από τέσσερις εκδόσεις με διαφορετικές ιπποδυνάμεις, το 70 (65 ίππους), το 80 (75 ίππους), το 90 (88 ίππους) και το 100 (97 ίππους)

Κινητήρας

Ο τελευταίας γενιάς 3κύλινδρος κινητήρας FARMotion, είναι σχεδιασμένος ειδικά για εργασία στον αγρό, με πιο συμπαγείς διαστάσεις και χαμηλότερες εκπομπές θορύβου και κατανάλωση καυσίμου. Ο νέος σχεδιασμός των κεφαλών και των θαλάμων καύσης, σε συνδυασμό με την έγχυση καυσίμου Common Rail (2.000 bar ), βελτιώνουν την απόδοση καύσης, μεγιστοποιώντας την απόδοση του κινητήρα μειώνοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση καυσίμου. Επίσης είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Stage IIIB.

Μετάδοση

Η σειρά Spire Trend διατίθεται με ένα σύγχρονο κιβώτιο ταχυτήτων 5 ταχυτήτων με 3 βαθμίδες , διαμορφώνοντας ένα σύνολο 15 ταχυτήτων εμπρός και 15 πίσω. Οι ελκυστήρες είναι εξοπλισμένοι με μηχανική ρεβέρσα και κινητήρα FARMotion με μέγιστη ταχύτητα στα 40 km / h.

Υδραυλικό σύστημα

Για μέγιστη αποδοτικότητα με οποιοδήποτε παρελκόμενο, οι ελκυστήρες Spire Trend διαθέτουν στη βασική έκδοση υδραυλική αντλία παροχής 50 λτ / λεπτό και 6 παροχές οπίσθιου υδραυλικού. Προσφέρουν μέγιστη ανυψωτική ικανότητα έως 3.500 κιλά, με δυναμοδότη (PTO) συμβατό με 540 στροφές / λεπτό και 540 στροφές ECO. Με προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί να φτάσει και τις 1000 στροφές / λεπτό.

Καμπίνα

Η καμπίνα είναι ταυτόχρονα άνετη και εργονομική. Με καινοτόμο σχεδιασμό προσφέρει εξαιρετική ορατότητα περιμετρικά και εύκολη πρόσβαση σε όλα τα όργανα χειρισμού. Είναι εξοπλισμένη με υδραυλικό τιμόνι, ψηφιακό καντράν, air-condition και κάθισμα με μηχανική ανάρτηση. Όλα τα χαρακτηριστικά της νέας καμπίνας εξασφαλίζουν άνετο και εύκολο χειρισμό του ελκυστήρα μέσα σε ένα εργονομικό περιβάλλον.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

- Κινητήρας:  Lamborghini, υδρόψυκτος 3 κυλίνδρων με Turbo με 70, 80, 90 και 100 ίππους

- Φρένα:  Υδραυλικά εμπρός και πίσω

- Σύστημα διεύθυνσης:  Υδροστατικό με ανεξάρτητη αντλία

- Κιβώτιο: Συγχρονισμένο με 15 ταχύτητες εμπρός και 15 πίσω με έρπουσα

- Μέγιστη ταχύτητα: 40 χλμ/ώρα ( 30 χλμ/ώρα στην έκδοση με μονό διαφορικό)

- Ανυψωτική ικανότητα: 3500 κιλά

- Βάρος: 3200 κιλά

Νίκος Τσάδαρης