Το πολυθρύλητο ισπανικό ηλεκτρικό hypercar επιστρέφει

Το πολυθρύλητο ισπανικό ηλεκτρικό hypercar επιστρέφει

Τι θα περιλαμβάνει η νέα έκδοση του

Η Hispano Suiza είναι σήμερα ένα όνομα που δεν λέει πολλά στους περισσότερους. Κάποτε όμως ήταν γνωστός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων, καθώς μεταξύ 1904-1946 έφτιαξε περισσότερα από 12.000 θαυματουργά οχήματα.

Στα νεότερα χρόνια δεν έκανε και πολλά πράγματα, «πείραξε» κάποια στιγμή το R8 της Audi και παρουσίασε τρία concepts. Τώρα όμως επιστρέφει με ένα ηλεκτρικό hypercar που θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ανοίγοντας την όρεξη στους λάτρεις της «υπερλούξ», όπως τη λέει χαρακτηριστική η φίρμα, αυτοκίνησης.

«Carmen» θα το πουν, καθώς έτσι έλεγαν την εγγονή (Carmen Mateu) του Damià Mateu, ενός από τους ιδρυτές της Hispano Suiza, και θα είναι ένα χειροποίητο μοντέλο πάνω σε μονοκόκ ανθρακόνημα.

Φωτογραφίες δεν έχουν βγει ακόμα από το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Hispano Suiza από το 1946, η εταιρία είπε πάντως πως θα μοιάζει στο Dubonnet Xenia του 1938 (απ’ όπου και οι φωτογραφίες του άρθρου), ένα πανέμορφο φουτουριστικό όχημα που είχε οραματιστεί ο γάλλος πιλότος André Dubonnet και έκανε πραγματικότητα η Hispano Suiza.

Ο κινητήρας θα προέλθει από την QEV Technologies, μια εταιρία που συνεργάζεται με τα αγωνιστικά της Formula E, ενώ η συναρμολόγηση του αυτοκινήτου θα γίνεται στη Βαρκελώνη. Εκεί που ιδρύθηκε δηλαδή το 1904 η Hispano Suiza Fábrica de Automóviles S.A.

Η μόνη φωτογραφία που κυκλοφόρησε η Hispano Suiza, μια εταιρία που ανήκει εδώ και 4 γενιές στην οικογένεια Suqué Mateu, δείχνει πάντως γραμμές που θυμίζουν πράγματι το εμβληματικό Dubonnet Xenia, θα πρέπει να περιμένουμε ωστόσο μέχρι τις αρχές Μαρτίου για να το δούμε στη Γενεύη με σάρκα και οστά.

Η αναβίωση ενός μύθου είναι πιθανότατα προ των πυλών…

Σχετικά Tags
Audi