To ανανεωμένο Mecredes Sprinter

Ανανεωμένο αισθητικά, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του, το νέο Sprinter είναι το πρώτο Van στον κόσμο που πληροί τη μελλοντική προδιαγραφή καυσαερίων Euro 6 σε όλες τις εκδόσεις κινητήρων του, με δραστικά μειωμένα όρια εκπομπών οξείδιων αζώτου (NOx), συνολικών υδρογονανθράκων (THC) και μάζας σωματιδίων.

Το Sprinter επιτυγχάνει τα αυστηρά όρια με τη βοήθεια του κινητήρα BlueTEC και της τεχνολογίας SCR, που ψεκάζει AdBlue στα καυσαέρια.

Οι επιδόσεις των πετρελαιοκινητήρων παρέμειναν ίδιες και περιλαμβάνουν τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα μηχανικά σύνολα, με απόδοση ισχύος από 95 έως 190 ίππους. Εναλλακτικά, το Sprinter της Mercedes-Benz διατίθεται και με υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού, ο οποίος συμμορφώνεται με την προδιαγραφή Euro 6.

Ο κινητήρας αποδίδει 156 ίππους από χωρητικότητα 1.8 λίτρων και διατίθεται επίσης και σε έκδοση φυσικού αερίου με τις ίδιες επιδόσεις. Παράλληλα, οι κινητήρες στην γκάμα του Sprinter, θα διατίθενται σε έκδοση χωρίς την τεχνολογία SCR και θα καλύπτουν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5, χωρίς να απαιτείται η χρήση AdBlue. H ισχύς μεταδίδεται από το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ECO-Gear ή από το αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων 7G-TRONIC PLUS με μηχανικό συμπλέκτη, το οποίο είναι μοναδικό στην κατηγορία των Van.

Πέντε νέα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας -ορισμένα εκ των οποίων για πρώτη φορά σε Van- κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο νέο Sprinter: Crosswind Assist (σύστημα διατήρησης ευστάθειας σε έντονους πλευρικούς ανέμους) στο βασικό εξοπλισμό, Collision Prevention Assist (σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης με ραντάρ) και Blind Spot Assist (σύστημα υποβοήθησης τυφλής γωνίας) ως προαιρετικός εξοπλισμός. Επιπλέον συστήματα είναι τα Highbeam Assist (προσαρμοζόμενη δέσμη προβολέων) και Lane Keeping Assist (υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας).

Επιπλέον, η Mercedes-Benz έχει βελτιώσει ακόμα περισσότερο την οδική συμπεριφορά του Sprinter. Χαμηλώνοντας κατά 30 χλστ. την ανάρτηση, βελτιώθηκε η αεροδυναμική αντίσταση και η κατανάλωση καυσίμου (από 6,3 λίτρα/100 χλμ.), ενώ έγινε ευκολότερη η φόρτωση και εκφόρτωση. Οι πελάτες μπορούν να παραγγέλνουν το νέο Sprinter από τις αρχές Ιουνίου 2013, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο.