Στην Ελλάδα το VW Polo BlueGT

Το νέο Polo BlueGT, με 140 ίππους και μέση κατανάλωση 4,6 λίτρα/100 χλμ. (4,5 λίτρα/100 χλμ. με ημιαυτόματο κιβώτιο DSG), συνδυάζει αρμονικά δύο φαινομενικά αντικρουόμενους κόσμους, της «υψηλής απόδοσης» και της «οικονομίας καυσίμων». Η τεχνολογική καινοτομία του BlueGT βασίζεται στην νέα γενιά κινητήρων TSI και στο σύστημα ενεργής διαχείρισης κυλίνδρων (ACT – Active Cylinder Management), το οποίο απενεργοποιεί αυτόματα δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους σε συνθήκες χαμηλού φορτίου και από μόνο του εξοικονομεί κατά μέσο όρο 0,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ., ενώ σε αστικές συνθήκες κίνησης η μείωση της κατανάλωσης μπορεί να φτάσει έως και το 1 λίτρο/100 χλμ. Παράλληλα, Polo BlueGT δεν υστερεί σε επιδόσεις, αφού τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 7,9 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ./ώρα.

Επανασχεδιασμένος είναι ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας άμεσου ψεκασμού 1,4 λίτρων, καθώς πέρα από το σύστημα ACT, είναι πλέον πιο αποδοτικός, εξ ολοκλήρου αλουμινένιος και κατά 22 κιλά ελαφρύτερος από τον προκάτοχό του. Η πολλαπλή εξαγωγής του έχει ενσωματωθεί στην κυλινδροκεφαλή και ο εναλλάκτης θερμότητας έχει τοποθετηθεί μέσα στην πολλαπλή, μειώνοντας σημαντικά τη διαδρομή των καυσαερίων, αλλά καθιστώντας εφικτή και την επιλογή ενός μικρότερου στροβιλοσυμπιεστή με χαμηλότερο βάρος και ταχύτερη απόκριση.

Ο βασικός εξοπλισμός του Polo BlueGT περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σπορ ανάρτηση, σπορ καθίσματα με συνδυασμό υφάσματος και αλκαντάρα, 6 αερόσακους, ηλεκτρονικό σύστημα XDS, σύστημα start/stop, cruisecontrol, κλιματισμό και οθόνη πολλαπλών ενδείξεων με υπολογιστή ταξιδίου. Διατίθεται με τρεις ή πέντε πόρτες σε τιμές που ξεκινούν από 17.600 ευρώ για την τρίθυρη έκδοση (16.640 ευρώ με απόσυρση) και 18.010 ευρώ για την πεντάθυρη (17.050 ευρώ με απόσυρση).