Διευρύνεται η αγορά των plug – in υβριδικών

Στις γραμμές παραγωγής σε ΗΠΑ και Ιαπωνία κατασκευάστηκαν περισσότερα από 20.000 plug-in υβριδικά το 2011, αριθμός ρεκόρ για τέτοιου είδους αυτοκίνητα. Μια πρόσφατη έρευνα από την εταιρεία Pike Research διατείνεται πως οι πωλήσεις τους θα συνεχίσουν να αυξάνονται σταθερά έως το 2020, με τις Ford και Toyota να επικρατούν στην αγορά.

"Παρά την παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου Nissan Leaf, περιμένουμε πως τα plug-in μοντέλα των Toyota, Ford και General Motors θα αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα πωλήσεων έως το τέλος της δεκαετίας», ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, JohnGartner. Παρά το γεγονός πως η Ford καθυστέρησε σε σχέση με άλλους κατασκευαστές, τα μελλοντικά της σχέδια είναι περισσότερο φιλόδοξα και θα είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που θα ξεπεράσει τις 400.000 πωλήσεις plug-in υβριδικών στις ΗΠΑ έως το 2020".

Για το 2012 οι προβλέψεις μιλούν για συνολικές πωλήσεις 48.000 plug-in αυτοκινήτων, Κάτι που καθιστά τις ΗΠΑ τη μεγαλύτερη αγορά του είδους, θέση που –σύμφωνα με την έρευνα- θα διατηρήσει τουλάχιστον έως το 2020. Οι συνολικές πωλήσεις των plug-in μοντέλων αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο το 2017, μετά από 7 χρόνια στην αγορά –στο μισό, δηλαδή, χρόνο που χρειάστηκαν τα συμβατικά υβριδικά για να πετύχουν τον ίδιο αριθμό πωλήσεων.

Σε σχέση με τα συμβατικά υβριδικά, τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, έχουν τη δυνατότητα φόρτισης των μπαταριών τους απευθείας από το οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο. Καθώς, μάλιστα, διαθέτουν μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες, είναι σε θέση να διανύσουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις ως αμιγώς ηλεκτροκίνητα, εξοικονομώντας μεγάλες ποσότητες καύσιμου.