Ένα εκατομμύριο υβριδικά Honda

Οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων Honda ξεπέρασαν παγκοσμίως το ένα εκατομμύριο μονάδες στα τέλη Σεπτεμβρίου 2012. Αυτό ο αριθμός-ορόσημο επιτεύχθηκε 12 χρόνια και 11 μήνες μετά την έναρξη πωλήσεων της πρώτης γενιάς Insight στην Ιαπωνία το Νοέμβριο του 1999, το οποίο την εποχή εκείνη είχε την καλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως από όλα τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, με 35χλμ./λίτρο.

Αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά του ελαφρού και συμπαγούς υβριδικού συστήματος IMA (Integrated Motor Assist), η Honda έχει αναβαθμίσει τη γκάμα των υβριδικών της και σήμερα εμπορεύεται οκτώ υβριδικά μοντέλα σε 50 χώρες ανά τον κόσμο.

Φέτος το Μάιο, η Honda ξεκίνησε την παραγωγή υβριδικών μοντέλων σε περιοχές εκτός Ιαπωνίας, με το Acura ILX Hybrid στις ΗΠΑ, ενώ ακολούθησε το Jazz Hybrid από φέτος τον Ιούλιο στην Ταϋλάνδη. Επιπλέον, η Honda σχεδιάζει να ξεκινήσει φέτος την παραγωγή του Jazz Hybrid στη Μαλαισία, ώστε να προσφέρει υβριδικά με ταχύτητα, προσιτότητα και χαμηλές εκπομπές CO2στην Ασιατική ήπειρο, όπου η ζήτηση για αποδοτικά οχήματα αναμένεται να αυξηθεί μελλοντικά.

Πέρα από την εξέλιξη της τρέχουσας γκάμας μοντέλων της, που εφοδιάζονται με το υβριδικό σύστημα ΙΜΑ και έναν ηλεκτροκινητήρα, η Honda θα λανσάρει νέα αυτοκίνητα μεσαίας κατηγορίας με υβριδικό σύστημα δύο ηλεκτροκινητήρων.

Επίσης, στοχεύοντας στις απόλυτες οδηγικές επιδόσεις, ένα ισχυρό υβριδικό σύστημα υψηλής απόδοσης με τρεις ηλεκτροκινητήρες, το SportHybridSH-AWD® (SuperHandlingAllWheelDrive), το οποίο θα συνδυάζει σπορ συμπεριφορά και οικονομική κατανάλωση, θα χρησιμοποιηθεί στα NSX και AcuraRLX, όπως και στο διάδοχο του Legend, που προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στην Ιαπωνία.