Το R8 με ένα ακόμη παγκόσμιο βραβείο World Performance Car

Με συνολικά τέσσερα βραβεία, το R8 είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία των World Car Awards

Το Audi R8 Coupé κατέκτησε τον τίτλο “World Performance Car 2016” σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη για τα World Car Awards.

Με συνολικά τέσσερα βραβεία, το R8 είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία των World Car Awards. Ο προκάτοχος του μοντέλου έχει ήδη κερδίσει δύο βραβεία World Performance Car και ένα World Car Design of the Year στον διάσημο θεσμό, ενώ η δεύτερη γενιά του σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων, κατόρθωσε να κερδίσει την διεθνή επιτροπή των 73 δημοσιογράφων χαρίζοντας του το πρώτο βραβείο επιβεβαιώνοντας έτσι την υπεροχή του στον δρόμο αλλά και στην πίστα.

Το Audi R8 Coupé με τον V 10 κινητήρα και το νέο σύστημα quattro προσφέρει τις υψηλότερες επιδόσεις από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο παραγωγής της μάρκας. Η κορυφαία έκδοση των 610 ίππων, επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 330 km/h.

Η υψηλή ευστροφία του κινητήρα, η ελαφριά κατασκευή και η εξαιρετικά δυναμική ανάρτηση με το νέο σύστημα quattro αναδεικνύουν το R8 σ΄ένα πραγματικά ξεχωριστό αυτοκίνητο.

Στα γονίδια του R8 περιέχεται η τεχνογνωσία της μάρκας που αποκτήθηκε από τις πολυάριθμες νίκες της στους αγώνες αυτοκινήτων, αφού τα σπορ πρωτότυπα έχουν κερδίσει 13 φορές από το 2000 στους αγώνες 24 ωρών του LeMans και το R8 LMS συνέβαλε σε αυτό το αποτέλεσμα με τις επτά νίκες του στους 24ωρους αγώνες από το 2009.

Βραβεία της Audi

2005 Audi A6 World Car of the Year

2007 Audi RS 4 World Performance Car

Audi TT World Car Design of the Year

2008 Audi R8 World Performance Car & World Car Design of the Year

2010 Audi R8 V10 World Performance Car

2014 Audi A3 World Car of the Year

2016 Audi R8 World Performance Car

Σχετικά Tags
Audi
Παρακαλούμε περιμένετε ...