Τα στατιστικά του GP Μονακό

Aκριβώς μετά από 30 χρόνια ένας Rosberg βρέθηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του GΡ Μονακό. Όπως ο πατήρ Κeke τo 1983, έτσι και ο υιός Nico κατάφερε να κερδίσει το θρυλικό αγώνα στους δημόσιους δρόμους του μικρού πριγκιπάτου, πράγμα που οι Demon Hill και Jacques Villeneuve -σε αντίθεση με τους διάσημους μπαμπάδες τους- δεν είχαν καταφέρει. Αυτό σημαίνει πως έγιναν το πρώτο ζευγάρι πατέρα-γιου που έχει πάρει τη νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα.

Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη στην καριέρα του Φινλανδού -με γερμανική υπηκοότητα- οδηγού και φυσικά ο πρώτος του αγώνας στον οποίο κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή από τον πρώτο έως τον τελευταίο γύρο. Μάλιστα, αν συνυπολογίσει κανείς και τους ταχύτερους χρόνους που πέτυχε στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής και του Σαββάτου, η επικράτησή του ήταν αναμφισβήτητα ολοκληρωτική.

Από εκεί και πέρα, ο Kimi Raikkonen με τον ένα βαθμό που κατάφερε να πάρει στο Μονακό, διεύρυνε το σερί βαθμολογούμενων τερματισμών του, στους 23 και πλέον απειλεί το απόλυτο ρεκόρ των 24 συνεχόμενων αγώνων μέσα στους βαθμούς του Michael Schumacher.