Ξεκίνησαν οι δοκιμές του Hyundai i20 WRC

Το πρώτο τεστ του Hyundai i20 WRC σε ιδιωτικό χώρο, στα μέσα Μαΐου, σηματοδότησε την αρχή των δοκιμών του εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2014. Μετά την προετοιμασία στο ευρωπαϊκό αρχηγείο της Hyundai στο Άλτσεναου, στη Γερμανία, η πρώτη δοκιμή είχε σαν στόχο τον έλεγχο των βασικών συστημάτων του αυτοκινήτου.

Την περασμένη εβδομάδα, στη δεύτερη έξοδο του i20 WRC στο δρόμο, χρησιμοποιήθηκαν και συγκρίθηκαν διαφορετικές ρυθμίσεις, κυρίως όσον αφορά στον υπετροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 λίτρων. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν θα αναλυθούν από τους τεχνικούς του Άλτσεναου και θα τους βοηθήσουν να προβούν στις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Καλύφθηκαν συνολικά 550 χλμ. σε τρεις μέρες και αναμένεται να καλυφθούν αρκετές χιλιάδες ακόμα στους επόμενους οκτώ μήνες. Άλλωστε, το i20 WRC θα πρέπει να εμφανιστεί πανέτοιμο στον πρώτο αγώνα του 2014, που δεν είναι άλλος από το ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Ο διευθυντής της ομάδας, Michel Nandan, δήλωσε πως θα ακολουθήσει ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών για το υπόλοιπο του 2013, σε διαφορετικά σημεία σε όλη την Ευρώπη, για την αξιολόγηση του αυτοκινήτου σε διαφορετικές συνθήκες και διαφορετικά τερέν. "Δεν αποκαλύπτουμε τα σημεία δοκιμών ή τα ονόματα των οδηγών που συμμετέχουν, αλλά διαβεβαιώνουμε πως δοκιμάζεται κάθε πτυχή της απόδοσης του αυτοκινήτου και αξιολογείται ενδελεχώς, και πως τίποτα δεν θα αφεθεί στην τύχη".