Πρωταθλητής της Formula 1 για πρώτη φορά ο Νίκο Ρόσμπεργκ

Ο Γερμανός πιλότος τερμάτισε δεύτερος στο Άμπου Ντάμπι και άφησε πίσω του τον Λούις Χάμιλτον, που έκανε τα πάντα για να του "κλέψει" τον τίτλο

Παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για πρώτη φορά στην καριέρα του στέφθηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Στο τελευταίο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι, ο Γερμανός οδηγός της Mercedes χρειαζόταν να τερματίσει στην πρώτη τριάδα, κάτι που το έκανε με σχετική ευκολία. Κατέλαβε την 2η θέση πίσω από τον Βρετανό «ομόσταυλό» του, Λούις Χάμιλτον (που ήταν ο πρωταθλητής της Formula 1 τα προηγούμενα δύο χρόνια) και πανηγύρισε τον πρώτο τίλο της καριέρας του.

Μάλιστα, ο Χάμιλτον έκανε ό,τι μπορούσε για να κάνει τη ζωή του Ρόσμπεργκ δύσκολη, επιβραδύνοντας επίτηδες στους τελευταίους γύρους για να μπορέσουν οι διώκτες του να πλησιάσουν τον Γερμανό πιλότο, και το φινάλε ήταν συναρπαστικό, με τους πρώτους τέσσερις πιλότους (Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, Φέτελ, Φερστάπεν) να τερματίζουν με διαφορά 1,6 δευτερολέπτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρόσμπεργκ είναι γιος του Κέκε Ρόσμπεργκ, ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο της Formula 1 το 1982, και είναι ο δεύτερος μόλις γιος πρώην πρωταθλητή που κατακτά τον τίτλο, μετά τον Βρετανό Ντέιμον Χιλ (γιο του Γκράχαμ Χιλ).