Αναβάθμιση για τα αγωνιστικά της Audi

Τα πλάνα της για την αγωνιστική σεζόν του 2013 αποκάλυψε η Audi, με την παρουσίαση των βελτιωμένων R18 e-tron quattro και R8 LMS ultra και την επίσημη ανακοίνωση συνεργασίας της με τον οδηγό Jamie Green στο Πρωτάθλημα DTM.

Τα υβριδικά R18 e-tron quattro ,που θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Αντοχής, στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν και στον 6ωρο αγώνα αντοχής του Spa, διαθέτουν σημαντικά αναβαθμισμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, το οποίο δεν έχει αυξημένο βάρος ή διαστάσεις. Οπτικά, τα νέα μοντέλα διαφέρουν ελάχιστα από τα αγωνιστικά του 2012, έχουν, όμως, διάφορες βελτιώσεις, όπως π.χ στην αεροδυναμική. Παράλληλα, η Audi Sport εξελίσσει ήδη τον αντικαταστάτη για το 2014, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς LMP1.

Στους αγώνες DTM η Audi ενίσχυσε την ομάδα των οδηγών της με τη "μεταγραφή" του Βρετανού Jamie Green, ο οποίος θεωρείται ένας από τους ταχύτερους στην κατηγορία του. Ο 30χρονος οδηγός θα πλαισιώσει τους Mattias Ekström, Timo Scheider, Filipe Albuquerque, Edoardo Mortara, Mike Rockenfeller και Adrien Tambay. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα υπάρξει και 8ος οδηγός στην ομάδα για το 2013.

Τέλος, το Φεβρουάριο 2013 η quattro GmbH θα έχει έτοιμο το νέο Audi R8 LMS ultra για τις ιδιωτικές συμμετοχές της κατηγορίας GT3, το οποίο έχει αλλαγές στο πίσω μέρος του (σπόιλερ, διαχύτης και φωτιστικά σώματα).

Σχετικά Tags
Audi