2ος συνεχόμενος τίτλος F1 για την Mercedes

Η Mercedes AMG Petronas γιορτάζει την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών F1 για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Μετά από ένα δραματικό, γεμάτο αγωνία απόγευμα Κυριακής στο Σότσι της Ρωσίας, τα εργοστάσια της ομάδας στο Brixworth και Brackley γιορτάζουν ακόμα, καθώς το προσωπικό και στις δύο εγκαταστάσεις συμμετείχε στη στιγμή-ορόσημο στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη Mercedes-Benz.

Με την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών της FIA Formula One, τα Silver Arrows γράφουν ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά και επιτυχημένη αγωνιστική κληρονομιά του τριάκτινου άστρου, 60 χρόνια μετά τον Juan Manuel Fangio που πήρε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στη Φόρμουλα Ένα οδηγώντας ένα «ασημένιο βέλος».

Με 12 νίκες, 29 τερματισμούς στο πόντιουμ, 14 pole positions και 9 ταχύτερους γύρους σε 15 αγώνες, η υβριδική μονάδα ισχύος της Mercedes-Benz PU106B έχει κερδίσει μέχρι στιγμής το 60% του συνόλου των διαθέσιμων βαθμών της σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ηγείται στο 79% των συνολικών γύρων. Το υβριδικό μονοθέσιο W06 της Mercedes-Benz έχει λάβει το 35% της συνολικής βαθμολογίας, αφού προηγείται στο 77% των γύρων.

Παρόντες στους εορτασμούς ήταν φυσικά οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg οι οποίοι μαζί με την ανώτερη διοίκηση της ομάδας στο Brixworth και το Brackley έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στους συναδέλφους, εκφράζοντας την εκτίμησή τους και συμμετέχοντας στο πάρτι.

• Ο Lewis Hamilton κέρδισε για 2η φορά το Ρωσικό Γκραν Πρι και είναι μόλις o ένατος οδηγός που κερδίζει τα δύο πρώτα Γκραν Πρι σε νέα πίστα!

• Το αποτέλεσμα της Κυριακής 11 Οκτωβρίου φέρει τον Lewis νικητή για 9η φορά αυτήν τη σεζόν και 42η στην καριέρα του στη Φόρμουλα 1, ισοφαρίζοντας τον Sebastian Vettel

• Ο Lewis Hamilton προηγείται στο Πρωτάθλημα Οδηγών καθώς έχει 66 βαθμούς περισσότερους από τον Sebastian Vettel και 73 από τον Nico Rosberg