Grand Prix Ιαπωνίας: Αγωνία για Μπιανκί – Κινδυνεύει η ζωή του

Το σοβαρό ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί οδήγησε στη διακοπή του το Grand Prix της Ιαπωνίας και τελικά, επισκίασε τη νίκη του Λιούις Χάμιλτον στην πίστα της Σουζούκα.

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε ο Γάλλος πιλότος της Marussia. Αμέσως βγήκε στο Twitter το hashtag #keepfightingBianchi.

Ο Γάλλος έπεσε πάνω στον γερανό που είχε εισέλθει στην πίστα για να παραλάβει το μονοθέσιο του Άντριαν Σούτιλ μετά την έξοδο που είχε λίγους γύρους νωρίτερα.

Ο 25χρονος πιλότος φαίνεται ότι τραυματίστηκε σοβαρά, με μια περίεργη "σιωπή" να πλανάται πάνω από την πίστα και τους πιλότους, αλλά και τους ανθρώπους των ομάδων εμφανώς σε κατάσταση σοκ.

Παράλληλα, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η τηλεοπτική κάλυψη επέλεξε να μη συμπεριλάβει πλάνα από το σημείο του ατυχήματος...

Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι ο οδηγός ήταν ακόμη αναίσθητος από τη στιγμή της σύγκρουσης, μέχρι και τη στιγμή που τον μετέφεραν στο ελικόπτερο-ασθενοφόρο για να τον διακομίσουν στο νοσοκομείο.

Η FIA, η ομοσπονδία διεξαγωγής των αγώνων Formula 1, ανακοίνωσε ότι ο Μπιανκί μεταφέρθηκε τελικά καθυστερημένα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, αφού το ελικόπτερο-ασθενοφόρο, στο οποίο αρχικά επιβιβάστηκε, καθηλώθηκε λίγο αργότερα στο έδαφος λόγω κακοκαιρίας.

Η απονομή στον νικητή του Grand Prix της Ιαπωνίας, Λιούις Χάμιλτον, έγινε σε βαρύ κλίμα, με τους τρεις πιλότους του πόντιουμ να μην "ψεκάζουν" ο ένας τον άλλο -αλλά και τον κόσμο- με σαμπάνια.