Νικήτρια η Audi στο Le Mans

Η ομάδα της Audi μπροστά σε περίπου 300.000 θεατές κέρδισε για άλλη μια φορά τον αγώνα του Le Mans συνεχίζοντας την μέχρι τώρα ξεχωριστή της πορεία. Στη 82η διοργάνωση του πιο απαιτητικού αγώνα αντοχής στον κόσμο οι Marcel Fässler/André Lotterer/Benoît Tréluyer (CH/D/F) και Lucas d eGrassi/Marc Gené/Tom Kristensen (BR/E/DK) έκαναν το 1-2 για την Audi.

Η 13η επιτυχία της γερμανικής φίρμας, σημειώθηκε μόλις στις 16 συμμετοχές της στο Le Mans και αποτελεί την πιο ουσιαστική μέχρι σήμερα αφού η Audi Sport Team Joest επικράτησε των σημαντικών της αντιπάλων Porsche και Toyota σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα καθώς η νίκη επιτεύχθηκε μόλις στην τελευταία φάση του αγώνα.

Για την Audi, το Le Mans 24 Hours, αντιμετωπίζεται σαν «ευπρόσδεκτη πρόκληση» και υπήρξαν πολλές από αυτές για την εταιρία, στις μέχρι τώρα 82 διοργανώσεις του διάσημου αγώνα αντοχής. Μετά το σοβαρό ατύχημα του LoϊcDuval στις ελεύθερες δοκιμές της Πέμπτης, η ομάδα είχε να ετοιμάσει το με το Νο 1 R18 e-tronquattro σε χρόνο ρεκόρ και πάλι από το μηδέν και να αντικαταστήσει τον LoϊcDuval με τον Marc Gené. Το ότι η ομάδα αυτή κατόρθωσε να είναι η νικήτρια την Κυριακή, οφείλεται στους μηχανικούς.

«Τέτοιο αγώνα μόνο στο LeMans μπορεί να ζήσει κανείς», δήλωσε ο επικεφαλής της AudiMotorsportDr. WolfgangUllrich και συμπλήρωσε: «Οι πολύ ισχυροί μας αντίπαλοι Porsche και Toyota φυσικά δεν μας διευκόλυναν καθόλου όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά θέλω να εκφράσω τον σεβασμό μου για την απόδοση της Porsche και την επιστροφή της στο LeMans.»

 

 

Σχετικά Tags
Audi