Eγκώμια οδηγών για την ινδική πίστα!

Με την αντίστροφη μέτρηση για το GP  Iνδίας να έχει ήδη ξεκινήσει, οι οδηγοί της F1 Lewis Hamilton, Jenson Button και Sebastian Vettel μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την πίστα Buddh.

O Hamilton τη χαρακτήρισε "αποκάλυψη", συμπληρώνοντας πως "οι περισσότερες σύγχρονες πίστες έχουν παρόμοια αίσθηση, με ίδιο οδηγικό στιλ και ρυθμό. Η πίστα Buddh είναι διαφορετική:" Έχει περισσότερα κοινά με μια εξαιρετική πίστα όπως το Spa, απ’ ό,τι με οποιοδήποτε σύγχρονο σιρκουί. Είναι μια σειρά γρήγορων, συνεχών στροφών που σου επιτρέπουν να οδηγήσεις το μονοθέσιο στα όριά του".

Ο Jenson Button συνέκρινε την ινδική πίστα με μία άλλη αγαπημένη των οδηγών, τη Suzuka: "Οι είσοδοι την στροφών 3 και 4 έχουν απίστευτο πλάτος –σχεδόν σαν αυτοκινητόδρομος-, γεγονός που επιτρέπει διαφορετικές γραμμές και προσπεράσματα. Επιπλέον, οι στροφές 10 και 11 μοιάζουν με τη Suzuka. Eίναι ασυνήθιστο να υπάρχουν τόσο γρήγορες στροφές, η πλευρική επιτάχυνση που νιώθεις είναι πραγματικά διασκεδαστική".

Ο νικητής του περσινού πρώτου αγώνα, Sebastian Vettel, χαρακτήρισε τις υψομετρικές διαφορές κατά τη διάρκεια του γύρου "διασκεδαστικές", παρομοιάζοντας την πίστα με roller coaster. "Έχει πραγματικά αναδειχθεί σε μια από τις πιο απαιτητικές πίστες του Πρωταθλήματος".