F1: Grand Prix στο Σότσι με το μυαλό στον Ζιλ Μπιανκί

Η σκιά του σοβαρού τραυματισμού του Ζιλ Μπιανκί στο Grand Prix του Σότσι εξακολουθεί να πέφτει βαριά πάνω από το χώρο της Formula 1. 

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα του Σότσι στη Ρωσία έγινε σε πολύ βαρύ κλίμα. Κανείς από τους πιλότους δεν είχε διάθεση να αναφερθεί σε αγωνιστικά ζητήματα και όλοι στάθηκαν στη μάχη που δίνει ο Γάλλος συνάδελφός τους της Marussia. 

"Η σκέψη όλων μας είναι με τον Ζιλ. Όταν γίνονται τέτοια ατυχήματα δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις πως αισθάνεσαι. Ο αγώνας στο Σότσι θα είναι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά για όλους μας. Όμως είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε και να είμαστε όσο πιο επαγγελματίες μπορούμε. Και θα το κάνουμε και για τον Ζιλ", δήλωσε ο Φερνάντο Αλόνσο. 

«Αυτό που έγινε την Κυριακή ήταν ό,τι χειρότερο έχω ζήσει στην καριέρα μου, περισσότερο και από το δικό μου ατύχημα το 2009 στην Ουγγαρία. Το μυαλό μας είναι στον Ζιλ και θα τρέξουμε και για αυτόν», είπε με τη σειρά του ο Φελίπε Μάσα. 

Ο Άντριαν Σούτιλ, που ήταν πιο κοντά από όλους όταν συνέβη το ατύχημα, είπε: "Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να προσευχηθούμε για τον Ζιλ. Ένα σύννεφο βρίσκεται πάνω από όλους μας και προσπαθούμε να είμαστε επαγγελματίες. Ελπίζουμε να ακούσουμε κάποια καλά νέα από την Ιαπωνία".

Πηγή: sport-fm.gr