Πατέρας Ζιλ Μπιανκί: Ο γιος μου είναι σε κρίσιμη κατάσταση

H Formula 1 συγκλονίζεται από τον σοβαρό τραυματισμό του Ζιλ Μπιανκί.

"Προσευχόμαστε για εκείνον", είπε ο νικητής του ιαπωνικού Grand Prix της Σουζούκα, Λιούις Χάμιλτον.

Ο Μπιανκί νοσηλεύεται στην εντατική του ιαπωνικού νοσοκομείου Mie General, μετά την επιτυχημένη εγχείρηση που έγινε στο κεφάλι του για αφαίρεση αιματώματος και ενώ η ακτινογραφία και ο προεγχειρητικός έλεγχος έδειξαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο πατέρας του Γάλλου οδηγού εξήγησε ότι η κατάσταση του γιου του είναι ακόμη κρίσιμη και αργότερα αποκάλυψε ότι δεν έχει ξυπνήσει ακόμη.

Πληροφορίες μέχρι τις 02:00 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος, που προέρχονται και από το hashtag #keepfightingBianchi, που δημιουργήθηκε αμέσως -στα πλαίσια του #keepfightingmicheal που είχε γίνει αμέσως μετά το ατύχημα του Σουμάχερ σε χιονοδρομικό κέντρο- αναφέρουν ότι ο πιλότος βρίσκεται σε καταστολή, αλλά ακόμη δεν είχε ανοίξει τα μάτια του, όπως γράφει και η ιστοσελίδα sportsmole.co.uk.

"Είναι δύσκολη στροφή και ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη, καθώς τα αυτοκίνητα στρίβουν με μεγάλη ταχύτητα και τα αυτοκίνητα είναι πολύ νευρικά", εξήγησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ και πρόσθεσε: "Ευχόμαστε και ελπίζουμε ο Ζιλ να είναι καλά, ήταν πολύ κακό το timing που έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του".

Η επίσημη ενημέρωση της FIA για τις συνθήκες του ατυχήματος:

"Στον 42ο γύρο ο Άντριαν Σούτιλ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και χτύπησε στις μπαριέρες στη στροφή εφτά. Οι αγωνοδίκες όρισαν καθεστώς κίτρινης σημαίας πριν τη στροφή για να ενημερώσουν τους πιλότους για το ατύχημα. Ένας γερανός βρέθηκε στο σημείο για να απομακρύνει το μονοθέσιο και να το μεταφέρει σε ένα ασφαλές μέρος.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη, ο οδηγός του μονοθεσίου ‘17’, Ζιλ Μπιανκί, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, βγήκε εκτός πίστας και χτύπησε στον γερανό. Με το που οι άνθρωποι της πίστας διαπίστωσαν ότι ο πιλότος έχει τραυματιστεί, πήγε στο σημείο η ομάδα γιατρών, καθώς επίσης και το αυτοκίνητο ασφαλείας. Στο σημείο πήγε και ασθενοφόρο. Έβγαλαν τον πιλότο από το μονοθέσιο, τον μετέφεραν στο ιατρικό κέντρο της πίστας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Mie General".

Η FIA είχε κάνει γνωστό ότι ο Μπιανκί μεταφέρθηκε τελικά καθυστερημένα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, αφού το ελικόπτερο-ασθενοφόρο, στο οποίο αρχικά επιβιβάστηκε, καθηλώθηκε λίγο αργότερα στο έδαφος λόγω κακοκαιρίας.