Μπιανκί: Φόβοι για ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη

Άσχημα είναι τα νέα για τη ζωή του Ζιλ Μπιανκί και για το πώς θα συνεχιστεί αυτή, ακόμη κι αν τελικά ο Γάλλος ζήσει.

Η οικογένεια τρέφει το φόβο ότι "ο Ζιλ δε θα ανακάμψει ποτέ". Ο μάνατζέρ του, Νίκολας Τοντ, είπε ότι ο πελάτης θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμη στο νοσοκομείο Mie General της Ιαπωνίας, "όμως δε θα μπορεί να μείνει εκεί για πάντα".

Ο Τοντ επιβεβαίωσε κι εκείνος με τη σειρά του το απαισιόδοξο κλίμα.

Ο ειδικός νευροχειρούργος, που μετέβη στην Ιαπωνία με έξοδα της Ferrari, για να τον εξετάσει, τόνισε ότι το ποσοστό επανόδου ασθενών τέτοιων περιπτώσεων που έχουν υποφέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και με διάχυτη αξονική βλάβη είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Αρχίζει και επιστρέφει, συνεπώς, το απευκταίο σενάριο ότι η βλάβη στον εγκέφαλό του από την αξονική βλάβη να είναι πολύ σοβαρή κι ανεπανόρθωτη.

Οι γιατροί συγκρίνουν το χτύπημά του με εκείνο του Μίκαελ Σουμάχερ στο χιονοδρομικό κέντρο.

Ο 25χρονος Γάλλος θα περάσει και τέταρτο βράδυ στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Γιοκάιτσι, ενώ οι διοργανωτές του Grand Prix της Σουζούκα περιέγραψαν το ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί ως μια "κακιά στιγμή".

Την ίδια ώρα, η FIA διέταξε έκτακτη εξέταση των αιτιών του συμβάντος για την ανεύρεση υπευθύνων. Υπολογίστηκε ότι η ταχύτητα του Μπιανκί την ώρα της σύγκρουσής του με τον γερανό που μάζευε τα θραύσματα από το μονοθέσιο του Σούτιλ ήταν 110 μίλια την ώρα, δηλαδή περίπου 177 χιλιόμετρα την ώρα (!), πράγμα που εξηγεί και γιατί ολόκληρος ο γερανός ανασηκώθηκε από το έδαφος κατά τη σύγκρουση!

Η οικογένεια του Γάλλου οδηγού περνά τις νύχτες στο πλευρό του και ευχαριστεί όσους τον έχουν βοηθήσει.