Δεν έχεις δανέζικο επίθετο; Δεν μπαίνεις στο γήπεδο !

Φανταστείτε το σκηνικό: Έχετε ήδη κλείσει το “πακέτο” των τριών εισιτηρίων για τα εντός έδρας παιχνίδια της αγαπημένης σας ομάδας στο Champions League, με αντιπάλους τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Γιουβέντους και τη Γαλατασαράι. Και ξαφνικά, έρχεται ένα e-mail που σας ενημερώνει πως τα εισιτήριά σας ακυρώνονται “για λόγους ασφαλείας”. Αδιανόητο; Όχι και τόσο.

Αυτό ακριβώς συνέβη σε πολλούς οπαδούς της πρωταθλήτριας Δανίας, Κοπεγχάγης, οι οποίοι είδαν τα εισιτήριά τους να ακυρώνονται, με μία μάλλον εξοργιστική δικαιολογία: Ότι τα ονοματεπώνυμά τους δεν μοιάζουν με δανέζικα !

“Είναι το πιο προσβλητικό πράγμα που έχω βιώσει ποτέ”, δήλωσε ο οπαδός της Κοπεγχάγης Μασούντ Μπαρίντ στην εφημερίδα Ekstrabladet, προσθέτοντας: “Δεν έχω καμία σχέση με καμία από αυτές τις τρεις ομάδες με τις οποίες θα παίξει η Κοπεγχάγη. Απλά θέλω να μπω και να στηρίξω την ομάδα μου”.

Από την πλευρά της, η δανέζικη ομάδα υποστηρίζει πως πρόκειται για απαραίτητη ενέργεια, με βάση τους κανονισμούς της UEFA και το σύστημα ασφαλείας του γηπέδου Πάρκεν, ενώ καλεί τους οπαδούς των οποίων τα εισιτήρια ακυρώθηκαν να επικοινωνήσουν με την ομάδα.

“Η ασφάλεια είναι πάντα το κύριο μέλημά μας όταν μιλάμε για γεγονότα στο Πάρκεν. Επομένως, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι οπαδοί των φιλοξενούμενων θα έχουν πρόσβαση μόνο στην εξέδρα των φιλοξενούμενων. Αν ο διάλογος με τον πελάτη δείξει κάτι διαφορετικό, η αγορά θα εγκριθεί”, δήλωσε αναφορικά με το ζήτημα ο γραμματέας της Κοπεγχάγης, Ντάνιελ Ρόμενταλ.