Superleague: Θρίλερ μέχρι τέλους για την αδειοδότηση έξι ομάδων

Τα πλέι-οφ της Superleague συνεχίζονται, αλλά το ντέρμπι για το επόμενο πρωτάθλημα -και για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα οδηγήσει στο Europa League, σε δεύτερο χρόνο- παίζεται στα γραφεία της ΕΠΟ.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά έξι ομάδες δεν εξασφάλισαν αδειοδότηση για τη νέα χρονιά, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι τέσσερις ομάδες που θα ανέβουν από τη Football League.

Συνεπώς, κανονική αδειοδότηση έχουν λάβει οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Λεβαδειακός, Πλατανιάς, Βέροια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΓΣ, ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠO, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ., ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΟ.

Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: Α.Ε.Κ., ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, Ο.Φ.Η., ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΟ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών".

Το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν πρωτοβάθμια έχουν στη διάθεσή τους διάστημα πέντε ημερών για να ασκήσουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Οι τελεσίδικες αποφάσεις αναμένονται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός δεν ανατρέψουν την απόφαση σε δεύτερο βαθμό, τότε το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα το κερδίσει οριστικά η έβδομη στη βαθμολογία Ξάνθη. Αν εκείνη αποσύρει τη συμμετοχή της, τότε στο Europa League, θα συμμετάσχει ο ένατος Πλατανιάς, εκτός κι αν ανατρέψει την απόφαση στη δευτεροβάθμια ο όγδοος Πανιώνιος και εξασφαλίσει, μαζί με την αδειοδότηση και ένα πλήρως ανέλπιστο ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Αντιδράσεις από τον Παναθηναϊκό

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την έκπληξή της για τη μη αδειοδότηση καθώς, όπως τονίζει, παρουσίασε ένα πλάνο βιωσιμότητας, που "αποτελεί εγγύηση για το παρόν και το μέλλον" της.

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ που αποκλείει τον Παναθηναϊκό από την αδειοδότηση της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Παναθηναϊκός προσκόμισε στοιχεία μέχρι και τις προηγούμενες μέρες με τα οποία αποδεικνύεται η βιωσιμότητά του και αποτελούν εγγύηση για το παρόν και το μέλλον του. Η ΠΑΕ έχει κάνει τους τελευταίους μήνες όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως αυτές προβλέπονται από την UEFΑ και τα αρμόδια θεσμικά όργανα, προκειμένου να παρουσιάσει έναν πλήρη φάκελο. Η πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, προφανώς μένοντας στον τύπο, οδηγήθηκε στην συγκεκριμένη απόφαση για την οποία δεν γνωρίζουμε επακριβώς το σκεπτικό της. Ο Παναθηναϊκός είναι βέβαιος ότι με την έφεσή του θα δικαιωθεί από το δευτεροβάθμιο όργανο", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του τριφυλλιού.

Οι άλλες ομάδες

Από την άλλη, στον ΠΑΣ Γιάννινα τηρούν σιγή ιχθύος, αλλά αισθάνονται βεβαιότητα για την ανατροπή της απόφασης σε δεύτερο βαθμό καθώς, όπως διαρρέουν, "έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα".

Ο φάκελος του Πανιωνίου χαρακτηρίστηκε ελλιπέστατος, ενώ πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει και με τον Πανθρακικό, για τον οποίο η εισήγηση του επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης, Γιώργου Δημητρίου ήταν αρνητική. Οι Θρακιώτες, πάντως, εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι δεν θα έχουν "μπλεξίματα", αφού δε χρωστούν.