“Με 4.000 θέσεις παραπάνω, θα μείνουμε για πάντα στη Λεωφόρο”

Η έγκριση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου του Παναθηναϊκού, κατά 15 εκατ. ευρώ, ήταν ευκαιρία για τον πρόεδρο του τριφυλλιού να αναγγείλει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν.

Για τους πράσινους και η μεταγραφική περίοδος που έρχεται, αναμένεται φειδωλή, καθότι κατά δήλωση Αλαφούζου, ο προϋπολογισμός για την ερχόμενη χρονιά, παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μένει εκτός Ευρώπης μετά από 17 χρόνια, θα είναι μειωμένος και θα πέσει από τα 28 εκατ. ευρώ της σεζόν που ολοκληρώνεται, μόλις στα 10 εκατ. ευρώ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε εφ' όλης της ύλης και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός δε θα έχει πρόβλημα να λάβει αδειοδότηση για τη νέα σεζόν.

Ο Γιάννης Αλαφούζος απέφυγε να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για Αναστασίου, Σαραβάκο και Νταμπίζα αρκούμενος να πει πως μέλος στο νέο τιμ θα είναι ο Γιάννης Βονόρτας και πως θα έχει συνάντηση με τον Σαραβάκο για να αναλάβει θέση με αυξημένες αρμοδιότητες. Άφησε όμως να εννοηθεί ότι ο ρόλος του Νίκου Νταμπίζα δε θα είναι τόσο επικοινωνιακός και εξωστρεφής και ούτε θα αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Για την έδρα των πρασίνων, ο Γιάννης Αλαφούζος επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την στροφή 180 μοιρών στο θέμα του γηπέδου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στόχος είναι η αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου της Λεωφόρου κατά 4.000 θέσεις, κάτι που είναι εφικτό σύμφωνα με μελέτες, ενώ επιθυμεί να παραμείνει εκεί για πολλά χρόνια η ομάδα.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού. Το νέο ΔΣ, που θα είναι ενδεκαμελές, αποτελούν οι: Αλαφούζος, Ηρειώτης, Κωνσταντίνου, Παναγόπουλος, Σωπήλης, Γούναρης, Λουκάκος, Παναγιωτίδης, Παπαδόπουλος, Καρανάσος, Μάλλον Μακρόπουλος.

Σε ό,τι αφορά στην αύξηση, οι παλαιοί μέτοχοι θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αυτή μέχρι τις 21 Ιουνίου, ενώ μετά θα αποφασιστεί από το ΔΣ αν θα δοθεί σε αυτούς νέα προθεσμία, την ώρα που θα «ανοίγει» η διαδικασία και για τους υπόλοιπους. Πάντως, αρκετοί μικρομέτοχοι εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα συγκεντρωθούν τα χρήματα της αύξησης.