Κλήρωση Champions League: Στο Μόναχο τα σπουδαία

Η αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με τη Γιουβέντους κλέβει την παράσταση, μεταξύ των αναμετρήσεων των προημιτελικών. Η τελευταία αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες έγινε το 2009.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνει με τη Γαλατασαράι, κάτι που συνέβη και την αμέσως προηγούμενη -και μόνη- φορά (σεζόν 2000/01) που οι Τούρκοι πέρασαν στους οκτώ. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί και στο Σούπερ Καπ Ευρώπης του 2001 με τη Ρεάλ να αναδεικνύεται νικήτρια.

Τα δύο ισπανικά μεγαθήρια, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, έχουν θεωρητικά εύκολο έργο και θεωρούνται φαβορί για την πρόκριση. Τα άλλα δύο ζευγάρια μεταξύ Μάλαγα και Μπορούσια Ντόρτμουντ και το σπουδαιότερο όλων, μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους είναι τα αμφίρροπα της φάσης αυτής. Τελευταία αναμέτρηση μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα είναι ένα φιλικό τον Αύγουστο του 2012 με τελικό σκορ 2-2 μεταξύ των ομάδων (4-1 στα πέναλτι οι Καταλανοί). Τη σεζόν 1994/95 οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στην ίδια φάση με νικητές τους Παριζιάνους (1-1 στο Καμπ Νου της Βαρκελώνης και 2-1 στο Πάρκο των Πριγκήπων, στο Παρίσι).

Επίσης, ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς επιστρέφει στο Καμπ Νου, κόντρα στη μοναδική ομάδα της καριέρας του που δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Μάλαγα και Ντόρτμουντ δεν έχουν προϊστορία μεταξύ τους.

"Γνωρίζουμε τη Γιουβέντους πολύ καλά. Ήταν πρωταθλήτρια Ιταλίας πέρσι και πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλή ομάδα, την οποία όμως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, αλλά και τακτικά", δήλωσε ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Γιουπ Χάινκες, για την αναμέτρηση-κόσμημα της προημιτελικής φάσης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στην Ελβετία χτυπά, όπως και να 'χει, την Παρασκευή η... καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Η κληρωτίδα έδειξε τις διαθέσεις και τα... κέφια της για τα ζευγάρια των προημιτελικών στο Champions League και το Europa League ακολουθεί.

Τα ζευγάρια των οκτώ:

Μάλαγα - Μπορούσια Ντόρτμουντ

Ρεάλ Μαδρίτης - Γαλατασαράι

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα

Μπάγερν Μονάχου - Γιουβέντους

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των οκτώ θα διεξαχθούν την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Απριλίου και οι επαναληπτικοί το διήμερο 9 και 10 Απριλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στα προημιτελικά της διοργάνωσης του Champions League έχουν προκριθεί οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάλαγα από την Ισπανία, Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ από τη Γερμανία, η Γιουβέντους από τη Ιταλία, η Παρί Σεν Ζερμέν από τη Γαλλία και η Γαλατάσαραϊ από την Τουρκία.

Από τη φάση των οκτώ και έπειτα, μπορούν να κληρωθούν όλες οι ομάδες εναντίον όλων, χωρίς περιορισμούς, οπότε είναι πιθανοί ισπανικοί ή γερμανικοί εμφύλιοι, με την πιθανότητα μιας νέας τιτανομαχίας μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, έστω και στα ημιτελικά, να συναρπάζει!

Αμέσως μετά την κλήρωση των προημιτελικών, ακολουθεί η κλήρωση των ημιτελικών και της γηπεδούχου του τελικού, οπότε θα μπορεί να αποτυπωθεί μια πρώτη εικόνα για το πιθανό ζευγάρι που θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στο Γουέμπλεϊ στις 25 Μαΐου 2013, αλλά και οι αντίστοιχες πιθανότητες των ομάδων.

Σημειώνεται επίσης ότι τα ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 23/24 Απριλίου (πρώτοι αγώνες) και τις 30 Απριλίου/1 Μαΐου (επαναληπτικοί).

Για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια καμία αγγλική ομάδα δε βρίσκεται στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Από το ζενίθ στο ναδίρ, λοιπόν, για τις ομάδες του Νησιού, καθώς τη σεζόν 2007/08 οι μισές ομάδες της φάσης των οκτώ ήταν αγγλικές (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τσέλσι). Φέτος έμειναν... στο μηδέν κι ας διεξάγεται ο τελικός στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.Οκτάδα παλαιάς κοπής έβγαλαν οι διπλοί αγώνες της φάσης των 16 του Champions League, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 13 Μαρτίου.

Η Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες εμφανίσεις στα προημιτελικά, αλλά οι περισσότεροι εκ των αντιπάλων της στη φάση αυτή έχουν λόγους να αισθάνονται χαρούμενοι, καθώς περίμεναν χρόνια για να το καταφέρουν ξανά.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία είχε να δει εκπρόσωπό της στη φάση αυτή, από τη σεζόν 2007/08 και τη Φενέρμπαχτσε. Η Γαλατάσαραϊ τα είχε καταφέρει 12 χρόνια πριν, τη σεζόν 2000/01. Πάντως, φέτος, με Ντρογκμπά και Σνάιντερ στη σύνθεσή της, αλλά και τον εντυπωσιακό σκόρερ Μπουράκ, στοχεύει ψηλά. Η Hurriyet έγραφε την Τετάρτη "Γουέμπλεϊ, ερχόμαστε!".

Η Γιουβέντους περίμενε επτά χρόνια για να ξαναζήσει τη στιγμή, η Μπορούσια Ντόρτμουντ 15 και η Παρί Σεν Ζερμέν 18! Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τελευταίες συμμετοχές των δύο παραπάνω ομάδων στα προημιτελικά, ο Μάριο Γκέτσε ήταν 5 χρονών και ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς 12!