Champions League: Οκτάδα από τα παλιά

Οκτάδα παλαιάς κοπής έβγαλαν οι διπλοί αγώνες της φάσης των 16 του Champions League, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 13 Μαρτίου.

Η Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες εμφανίσεις στα προημιτελικά, αλλά οι περισσότεροι εκ των αντιπάλων της στη φάση αυτή έχουν λόγους να αισθάνονται χαρούμενοι, καθώς περίμεναν χρόνια για να το καταφέρουν ξανά.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία είχε να δει εκπρόσωπό της στη φάση αυτή, από τη σεζόν 2007/08 και τη Φενέρμπαχτσε. Η Γαλατάσαραϊ τα είχε καταφέρει 12 χρόνια πριν, τη σεζόν 2000/01. Πάντως, φέτος, με Ντρογκμπά και Σνάιντερ στη σύνθεσή της, αλλά και τον εντυπωσιακό σκόρερ Μπουράκ, στοχεύει ψηλά. Η Hurriyet έγραφε την Τετάρτη "Γουέμπλεϊ, ερχόμαστε!".

Η Γιουβέντους περίμενε επτά χρόνια για να ξαναζήσει τη στιγμή, η Μπορούσια Ντόρτμουντ 15 και η Παρί Σεν Ζερμέν 18! Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τελευταίες συμμετοχές των δύο παραπάνω ομάδων στα προημιτελικά, ο Μάριο Γκέτσε ήταν 5 χρονών και ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς 12!

Για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια καμία αγγλική ομάδα δε βρίσκεται στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Από το ζενίθ στο ναδίρ, λοιπόν, για τις ομάδες του Νησιού, καθώς τη σεζόν 2007/08 οι μισές ομάδες της φάσης των οκτώ ήταν αγγλικές (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τσέλσι). Φέτος έμειναν... στο μηδέν κι ας διεξάγεται ο τελικός στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Η ομάδα που κάνει ντεμπούτο στη φάση των προημιτελικών είναι η Μάλαγα, η οποία παίρνει τη θέση του ΑΠΟΕΛ, με τη διαφορά ότι για την ομάδα του Ίσκο και του Ρόκε Σάντα Κρουζ, που πέτυχαν τα γκολ της νίκης-πρόκρισης επί της Πόρτο, οι προσδοκίες είναι υψηλότερες.

H κλήρωση διεξάγεται στις 12:00 της Παρασκευής 15 Μαρτίου.