Παρουσιάστηκε η αφίσα του Μουντιάλ της Βραζιλίας

Τα αποκαλυπτήρια της επίσημης αφίσας του Μουντιάλσήμερα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην τελετή έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πόστερ που επέλεξαν, ανάμεσα σε τρεις υποψηφιότητες, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Ρονάλντο και Μπεμπέτο, ο καλλιτέχνης Ρομέρο Μπρίτο και η υπουργός Πολίτισμού της Βραζιλίας, Μάρτα Σουπλίσι.

“Είναι πολύ σημαντικό να μεταδίδεται το μήνυμα μιας χώρας που είναι μοντέρνα, χαρούμενη, ενωμένη και φυσικά παθιασμένη για ποδόσφαιρο” δήλωσε ο Ρονάλντο, πρώτος σκόρερ στις τελικές φάσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε αυτό απεικονίζονται δύο πόδια ποδοσφαιριστών και μια μπάλα σε φωτεινά χρώματα που παραπέμπουν στη  βραζιλιάνικη σημαία και στα τροπικά φυτά της χώρας. Στο κενό από τις φιγούρες σχηματίζεται ο χάρτης της Βραζιλίας.

Το Μουντιάλ 2014 θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις, κάθε μια εκ των οποίων παρουσίασε το δικό της πόστερ, ως είθισται τα τελευταία 40 χρόνια. Η παρουσίαση ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί τη Δευτέρα, ακριβώς 500 ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, αλλά αναβλήθηκε λόγω της τραγωδίας στη Σάντα Μαρία.