Μουντιάλ 2014: Παραδόθηκε το Μινεϊράο

Tα στολίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία ολοκληρώνονται ένα-ένα.

Το Στάδιο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε είναι το δεύτερο γήπεδο που βρίσκεται έτοιμο προς παράδοση,  απ' αυτά που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία.

Τρεις χιλιάδες άτομα απασχολήθηκαν για την ολοκλήρωση των εργασιών, με το νέοτευκτο στάδιο να διαθέτει, πλέον, υπερσύγχρονες ανέσεις, άνετα δημοσιογραφικά θεωρεία, εστιατόριο με θέα τον αγωνιστικό χώρο και 350 κάμερες στην υπηρεσία της ασφάλειας των φιλάθλων.

Πρόκειται για ανακατασκευή του ιστορικού σταδίου, έδρας της Ατλέτικο Μινέιρο, το οποίο πλέον θα φιλοξενεί 63.160 θεατές. Η παλαιά ονομασία του γηπέδου, όταν πρωτοκατασκευάστηκε το 1959 ήταν "Γιγάντε ντε Παμπούλια", δηλαδή Γίγαντας της Παμπουλίας, σύμφωνα με μυθολογικές αφηγήσεις, ιδιαίτερα δημοφιλείς στη χώρα του καφέ.

Το πρώτο στάδιο που παραδόθηκε στους διοργανωτές του επερχόμενου Μουντιάλ ήταν το Καστελάο της Φορταλέζα. Το γήπεδο στο Μπέλο Οριζόντε αποτελεί ένα μεγαλοπρεπές δημιούργημα. Αναμένονται ακόμη δώδεκα γήπεδα να παραδοθούν με τα περισσότερο αναμενόμενα να είναι το Χοσέ Πινέιρο του Πόρτο Αλέγκρα, το ανακατασκευασμένο Μάριο Φίγιο (Μαρακανά) του Ρίο ντε Τζανέιρο και το Βιβάλντο Λίμα στο Μαναούς.