Αποκαλυπτήρια για τη μασκώτ του Μουντιάλ 2014

Κόκκορας στη Γαλλία, σκυλάκι στις ΗΠΑ, αρμαντίλο στη Βραζιλία το 2014. Αυτό θα είναι το σύμβολο του μουντιάλ που θα γίνει στην “πατρίδα” του ποδοσφαίρου σε δύο χρόνια από τώρα.

Το αρμαντίλο, μικρό θηλαστικό που απειλείται με εξαφάνιση λόγω της καταστροφής των δασών, αποκάλυψε χθες σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή, ο Ρονάλντο.

Το “μικρό θωρακισμένο” όπως είναι η μετάφραση της λέξης από τα ισπανικά, είναι στολισμένο με τα χρώματα της βραζιλιάνικης σημαίας και απλά περιμένει τη βάπτισή του. Το όνομα της νέας μασκώτ θα προκύψει από ψηφοφορία μεταξύ των φιλάθλων.

 Το μήνυμα της συγκεκριμένης επιλογής, εκτός από ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, παρουσιάζει και περιβαλλοντικό λόγω της σπανιότητας του συγκεκριμένου είδους. Τα τρία υποψήφια ονόματα για τη βάπτιση του χαριτωμένου αρμαντίλο, είναι “Αμιζούμπι”, “Φουλέκο” και “Ζουζέκο”. «Η μασκότ αυτή θα έχει σημαντικό ρόλο πρεσβευτή της διοργάνωσης τα προσεχή δύο χρόνια και είμαι σίγουρος πως θα εμπνεύσει αρκετούς νεαρούς φιλάθλους στη Βραζιλία και όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ρονάλντο στη διάρκεια της παρουσίασης.