Ρουμενίγκε: Η αύξηση των ομάδων στο Μουντιάλ είναι μια μπούρδα!

Πυρά κατά της FIFA από τον Γερμανό θρύλο

Η απόφαση της FIFA να αυξήσει τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου από 32 σε 48 είναι μία “μπούρδα”, σύμφωνα με τον Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, τον θρυλικό Γερμανό ποδοσφαιριστή που σήμερα είναι επικεφαλής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA).

“Η αύξηση από τις 32 στις 48 ομάδες είναι στην πραγματικότητα μια μπούρδα, είχαμε ένα σύστημα με το οποίο όλοι ήταν χαρούμενοι”, σχολίασε ο Ρουμενίγκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. “Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα εξαιρετικό γεγονός, είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου και η FIFA πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα με πιο υπεύθυνο τρόπο και πιο δημοκρατικό”, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε διαβούλευση με την ECA για την αλλαγή αυτή, που ψηφίστηκε στις 10 Ιανουαρίου.

“Η FIFA πρέπει να έρθει σε επαφή με την ECA και θα κάνουμε πολλές ερωτήσεις”, ανέφερε, εξηγώντας: “Το σύνθημα της FIFA είναι 'νοιαζόμαστε για τους οπαδούς'. Όμως πρέπει να απομακρυνθούν από την πολιτική και την οικονομία και να δώσουν περισσότερη προσοχή στο ποδόσφαιρο”.

Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι μπορεί να φτάσουν στο σημείο να μην επιτρέψουν στους παίκτες τους να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αν και ξεκαθάρισε πως δεν θα ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο.

“Αν οι μεγάλοι σύλλογοι αρνηθούν να επιτρέψουν στους παίκτες τους να συμμετάσχουν, αυτό δεν θα είναι προς το συμφέρον των οπαδών”, δήλωσε, και προειδοποίησε πως οι σύλλογοι γίνονται ολοένα και πιο ισχυροί.

“Υπάρχουν οι κορυφαίοι σύλλογοι όπως η Ντόρτμουντ και η Μπάγερν Μονάχου, οι μεγάλες ισπανικές και αγγλικές ομάδες, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Γιουβέντους. Αυτή είναι μία αλλαγή συσχετισμών δυνάμεων που ούτε η UEFA ούτε η FIFA μπορούν να σταματήσουν και τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια”, σημείωσε.