UEFA: Απέκλεισε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη Μάλαγα

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της UEFA στη Μάλαγα. Το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου της Ομοσπονδίας τιμώρησε τους Ανδαλουσιανούς με ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για έναν χρόνο.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνι θα εκτίσει την ποινή της σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις επόμενες σεζόν, πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Επιπλέον, σε περίπτωση που στον νέο έλεγχο που θα γίνει στις 31 Μαρτίου, η Μάλαγα δεν έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές της εκκρεμότητες προς ομάδες, εφορία και υπαλλήλους, θα της επιβληθεί ποινή για έναν ακόμα χρόνο.

Η τιμωρία περιλαμβάνει και χρηματικό πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ, που έχει ωστόσο ήδη παρακρατηθεί από την ισπανική ομάδα για λογαριασμό της Ομοσπονδίας.

Η απάντηση της ανδαλουσιάνικης ομάδας

Την πλήρη διαφωνία της με την ποινή που της επιβλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Μάλαγα.

Ο αποκλεισμός ενός έτους από την Ευρώπη εφόσον οι Ανδαλουσιάνοι πάρουν το εσιιτήριο μέσα στην προσεχή τετραετία δεν άρεσε καθόλου στη διοίκηση η οποία απάντησε με σκληρό τρόπο.

"Θα θέλαμε να εκφράσουμε την διαφωνία μας με τη σημερινή απόφαση της UEFA. Τα μέτρα απέναντι στην ομάδα μας δεν ανταποκρίνονται στην κατάσταση του συλλόγου και αποτελούν αδικαιολόγητες ενέργειες. Θεωρούμε πως τιμωρούμαστε άδικα και μας χρησιμοποιούν ως αποδιοπομπαίο τράγο για παραδειγματισμό σε άλλες ομάδες.

Παρά την δεδομένη θλίψη και την αγανάκτησή μας, έχουμε χρέος να τονίσουμε πως θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, χρησιμοποιώντας όλους τους νόμιμους τρόπους για να δικαιωθούμε. Θεωρούμε εντελώς ακατανόητο με ποια λογική πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση", αναφέρει η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Σε... κλοιό αποκλεισμού άλλες πέντε ομάδες

Συν τοις άλλοις, οι Παρτιζάν, Χάιντουκ, Όσιγιεκ, Ραπίντ Βουκουρεστίου και Ντιναμό Βουκουρεστίου τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό ενός έτους με αναστολή έως τις 31 Μαρτίου.

Ο έλεγχος που θα γίνει στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 θα είναι κρίσιμος για την τελική κύρωση των ομάδων.

Σε περίπτωση που οι πιο πάνω ομάδες δεν παρουσιάσουν τακτοποιημένες τις οφειλές τους στον νέο έλεγχο που θα γίνει, θα ισχύσει αυτομάτως ο αποκλεισμός τους για ένα χρόνο από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.