Πάει Copa Africa ο Αμπντούν, μένει Ελλάδα ο Τζεμπούρ

Χάνει για ολόκληρο τον Ιανουάριο τον Τζαμέλ Αμπντούν ο Ολυμπιακός. Παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, ο μεσοεπιθετικός των ερυθρολεύκων κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αλγερίας, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, για το Κόπα Άφρικα 2013 στη Νότιο Αφρική. Αντίθετα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Βόσνιος τεχνικός δεν συμπεριέλαβε στους 24 ποδοσφαιριστές της αποστολής της εθνικής Αλγερίας τον Ράφικ Τζεμπούρ.

Έτσι λοιπόν, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα στερηθεί των υπηρεσιών του Αμπντούν από τις 2 Ιανουαρίου, ημερομηνία που θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Αλγερίας για την διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί στη Νότιο Αφρική και θα διαρκέσει από τις 19 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Το πόσο θα λείψει ο Αμπντούν από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, θα εξαρτηθεί από την πορεία της Αλγερίας στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ερώτημα, βέβαια, υπάρχει για το αν τελικά θα βρίσκεται στην τελική αποστολή, καθώς ο Χαλίλχοτζιτς θα χρειαστεί να κόψει ακόμη έναν παίκτη.

Όλα αυτά συνέβησαν κι ενώ ο Τύπος της Αλγερίας θεωρούσε απίθανη την κλήση του Αμπντούν.

Αναλυτικά η αποστολή της Αλγερίας:

Ράις, Ντούκχα, Σι Μοχάμεντ, Μπελκαλέν, Μεντζανί, Χαλισέ, Ριάλ, Μεχντί, Μπενταΐμπα, Μεσμπά, Μπουλάμ, Γκουεντιούρα, Λασέν, Λεμούχια, Τεντιάρ, Μπουάζα, Μπουντεμπούζ, Καντίρ, Φεγκούλι, Αμπντούν, Σουντάνι, Μπεζάζ, Σλιμανί, Αούντια.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η εθνική Αλγερίας μετέχει στον τέταρτο όμιλο του Κόπα Άφρικα με αντιπάλους την Τυνησία, το Τόγκο και την Ακτή Ελεφαντοστού.