Νίκη του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη με επεισοδιακό φινάλε

Με νίκη έκλεισε τον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός, περνώντας αλώβητος, αν και πολύ δύσκολα, από τη Νέα Σμύρνη με 2-1, σε ένα παιχνίδι που διεκόπη για λίγα λεπτά προς το τέλος, λόγω εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι ήταν άνευρο στο πρώτο 20λεπτο, όμως στο 25' ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Αραβίδη.

Το γκολ αυτό λειτούργησε σαν “ξυπνητήρι” για τον Ολυμπιακό, που βγήκε μπροστά για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και το κατάφερε μόλις πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Μασάδο επιχείρησε μακρινό σουτ, και ο Σπυρόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, ισοφαρίζοντας άθελά του σε 1-1.

Ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα, καθώς στο 45' έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Τζιμπούρ και Μοντέστο, με την μπάλα να καταλήγει τελικά πάνω από τα δοκάρια του Περιστερίδη.

Η είσοδος του Μήτρογλου στον αγωνιστικό χώρο στο 46', στη θέση του Γκρέκο, έδωσε νέα ώθηση στον Ολυμπιακό, όμως ο Έλληνας επιθετικός ήταν άτυχος, καθώς σημάδεψε το δοκάρι στο 53' με σουτ και στο 60' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 74' είχε και τρίτο δοκάρι, αυτή τη φορά με κεφαλιά.

Τη λύση στον Ολυμπιακό την έδωσε στο 82' ένας παλιός παίκτης του Πανιωνίου, ο Ραφίκ Τζιμπούρ, μετά από σέντρα του Ιμπαγάσα και κεφαλιά-ασίστ του Μήτρογλου.

Στο 84' ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κουλουχέρης, και ένα λεπτό αργότερα το παιχνίδι διακόπηκε, καθώς οπαδοί του Πανιωνίου κατάφεραν να φτάσουν πολύ κοντά στις γραμμές του γηπέδου. Ο διαιτητής Σπάθας αποφάσισε να συνεχιστεί ο αγώνας πέντε λεπτά αργότερα, κρατώντας οκτώ λεπτά καθυστερήσεων, στα οποία δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε με αυτόν τον τρόπο το αήττητο στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο Πανιώνιος υπέστη την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του.