Άκυρο το ρεκόρ Μέσι

Το σπάνιο ρεκόρ των 86 γκολ σε διάστημα ενός ημερολογιακού έτους, το οποίο πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι την Κυριακή σκοράροντας δύο τέρματα εναντίον της Μπέτις, δεν επιτρέπει στον Αργεντινό άσο να είναι ο κάτοχος της καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στο άθλημα.

Η ισπανική αθλητική εφημερίδα “As”, φρόντισε να το αμφισβητήσει, αναφέροντας ότι η πατρότητα του ρεκόρ σκοραρίσματος σε ένα χρόνο ανήκει στον Γκόντφρεϊ Τσιτάλου.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή από τη Ζάμπια, που γεννήθηκε το 1947 και πέθανε το 1993 με τραγικό τρόπο σε αεροπορικό δυστύχημα, στο οποίο αφανίστηκε η εθνική ομάδα της χώρας, της οποίας ήταν προπονητής,

Σύμφωνα με το άρθρο της ισπανικής εφημερίδας, το 1972 ο Τσιτάλου πέτυχε 107 γκολ σε επίσημους αγώνες της εθνικής ομάδας και του συλλόγου του, των Κάμπουε Γουόριορς, στους οποίους αγωνίστηκε από το 1970 έως το 1982, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Η FIFA, όμως, ουδέποτε αναγνώρισε το καταπληκτικό ρεκόρ του Αφρικανού ποδοσφαιριστή, κι έτσι δεν θα μάθουμε ποτέ αν αυτό το απίστευτο επίτευγμα είναι αληθινό, σε αντίθεση με την επίδοση του Μέσι για την οποία δεν υφίσταται η παραμικρή αμφιβολία..