Ο Μέσι ξεπέρασε τον Γκερντ Μίλερ

Ούτε ο τραυματισμός δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία του Λιονέλ Μέσι ο οποίος σήμερα κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του μεγάλου Γερμανού Γκερντ Μίλερ.

Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα έβαλε το 86ο γκολ μέσα στο 2012 κατά τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στην Μπέτις σπάζοντας το ρεκόρ των 85 γκολ του Μίλερ από το 1972.

Από την 1η Ιανουαρίου 2012 έχει μέχρι σήμερα 56 γκολ σε 36 ματς στην Primera Division. Από τις πιο δυνατές εμφανίσεις του ήταν αυτή στις 19 Φεβρουαρίου, όταν πέτυχε τέσσερα γκολ στο τελικό σκορ 5-1 της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Βαλένθια. Δεν ήταν αυτή όμως η μοναδική φορά που πέτυχε τέσσερα γκολ σε ένα αγώνα καθώς το σκηνικό επαναλήφθηκε στις 5 Μαΐου όταν ήταν ο μοναδικός σκόρερ στο 4-0 απέναντι στην Εσπανιόλ.

Σε 12 συμμετοχές στο Champions League, έχει πετύχει 13 γκολ. Τα πέντε ήταν στον αγώνα με σκορ 7-1 κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Όσο για την εμφάνισή του στο ισπανικό Σούπερ Καπ, παρότι το κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο Μέσι κατάφερε να προσθέσει ακόμα δύο γκολ ενώ σε 7 ματς στο Copa Del Rey, βρήκε δίχτυα τρεις φορές.

Σημαντική ήταν και η προσφορά του στην εθνική Αργεντινής υπέρ της οποίας πέτυχε 12 γκολ.