Στα ίσα Σάλκε – Ολυμπιακός, 0 – 0 στο ημίχρονο

Με το σκορ να παραμένει ισόπαλο μεταξύ Σάλκε και Ολυμπιακού έληξε το πρώτο ημίχρονο στη Γερμανία. Η Σάλκε κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές φάσεις από τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού, ενώ δεν κατάφερε να δημιουργήσει από μόνη της μία καλή φάση από δημιουργική προσπάθεια. Από την άλλη, οι Πειραιώτες αναλώθηκαν σε μακρινές μπαλιές και δεν έδωσαν βάρος στην κυκλοφορία της μπάλας για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των Γερμανών.

Η καλύτερα φάση της Σάλκε ήταν το σουτ στο οριζόντιο δοκάρι από τον Χόλτμπι στο 10'. Η Σάλκε βγήκε στην κόντρα βρίσκοντας εκτεθειμένη την άμυνα του Ολυμπιακού, ο Χόλτμπι δοκίμασε δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κάρολ.

Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν και αυτοί στο 18ο λεπτό, όταν ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, βρίσκοντας τον Μήτρογλου στην περιοχή, ο οποίος έστρωσε για τον Αμπντούν που έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 27ο λεπτό η Σάλκε απείλησε για μία ακόμα φορά με ουτ του Νόισταντερ απόκρουση από τον Σιόβα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Στο 45' οι Γερμανοί λαχτάρησαν τον Ολυμπιακό όταν ο Ντράξλερ βρέθηκε απέναντι στην εστία του Ολυμπιακού και έστειλε τη μπάλα άουτ.