Ο τραυματισμός του Νεϊμάρ επανέφερε το ρατσισμό στο Μουντιάλ!

Ήταν να μη γίνει! Η φάση του τραυματισμού του Νεϊμάρ στο φάουλ του Ζούνιγκα από πίσω "χάλασε" ακόμη και το αντιρατσιστικό κλίμα που είχαν καλλιεργήσει οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Τιάγκο Σίλβα και Σκολάρι μίλησαν για αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Κολομβιανού αμυντικού της Νάπολι επάνω στον αστέρα της σελεσάο και έριξαν κι άλλο... λάδι στη φωτιά που... καίει τον Ζούνιγκα, ο οποίος δέχεται πλήθος ρατσιστικών σχολίων από Βραζιλιάνους φιλάθλους (και όχι μόνο!), εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι μαύρος.

Η γονατιά στην πλάτη δεν είναι μαρκάρισμα που συναντάς κάθε μέρα και ακόμη και όσοι καλοπροαίρετα υποστηρίζουν ότι ο Ζούνιγκα δεν είχε σκοπό να χτυπήσει τον Νεϊμάρ, έχουν επηρεαστεί από το γενικότερο κλίμα. Ρόλο στη μεταστροφή των απόψεων φαίνεται να έπαιξαν κάποια λόγια του Κολομβιανού αμυντικού προς τον Νεϊμάρ που κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα, στιγμές πριν το σκληρό μαρκάρισμα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times, το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα και ένας χώρος γενικότερα, "όπου ο ρατσισμός είναι ακόμη ανεκτός".