Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Βραζιλία-Γερμανία στο Μπέλο Οριζόντε

Στο στάδιο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε, η διοργανώτρια Βραζιλία δίνει την τελευταία μάχη για να φτάσει σ' αυτό που πολλοί, πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θεωρούσαν καθήκον τους.

Στις 23:00 της Τρίτης, ώρα Ελλάδος, η Βραζιλία παίζει με τη Γερμανία και ο αγώνας αυτός δεν είναι δύσκολος μόνο επειδή είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν τον μεγάλο τελικό του Ρίο ντε Τζανέιρο ή λόγω της σκληροτράχηλης Νατσιονάλμανσαφτ.

Είναι δύσκολο διότι η σελεσάο έχει προκριθεί διά πυρός και σιδήρου στις δύο προηγούμενες φάσεις κόντρα σε Χιλή και Κολομβία αντίστοιχα και έφτασε ως τα ημιτελικά για να αντιμετωπίσει τελικά ξανά ευρωπαϊκή ομάδα, από την πρεμιέρα με την Κροατία, όπου κινδύνευσε ακόμη και με ήττα, αλλά διέσωσε και τους τρεις βαθμούς χάρη στον Ιάπωνα διαιτητή της αναμέτρησης και τον Νεϊμάρ.

Στον αγώνα κόντρα στα πάντσερ, που σημειώνεται ότι θα διαιτητεύσει ο Μεξικανός ρέφερι Μάρκο Αντόνιο Ροντρίγκεζ Μορένο (με βοηθούς τους Μάρβιν Τορεντέρα και Μάρκος Κιντέρο επίσης από το Μεξικό και τέταρτο διαιτητή τον Αμερικανό Μαρκ Γκάιγκερ), ο Νεϊμάρ θα λείπει και αυτό αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, αφού είχε στήσει την ομάδα γύρω από αυτόν.

Τη θέση του θα πάρει πιθανότατα ο Γουίλιαν, χωρίς να αποκλείεται και κατά τι αμυντικότερο σύστημα με Ραμίρεζ ή Μπερνάρ.

Από το κέντρο της άμυνας της Βραζιλίας, θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας και ο Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Ντάντε της Μπάγερν Μονάχου, έναν παίκτη με πλούσιες παραστάσεις από Γερμανία που θα συναντήσει στο Μπέλο Οριζόντε αρκετούς συμπαίκτες του στους Βαυαρούς.

Για τη Γερμανία, που κρατά χαμηλούς τόνους και δεν πανηγυρίζει από την απουσια του Νεϊμάρ, ο οποίος χάνει ολόκληρη την υπόλοιπη διοργάνωση, θα απουσιάσει ο Σκόντραν Μουσταφί και ο Γιόακιμ Λεβ σκέφτεται να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το σύστημα με τον Φίλιπ Λαμ σε θέση πλάγιου μπακ για να κλείνει χώρους, παρά στο κέντρο.

Ο πρώτος φιναλίστ του μεγάλου τελικού του Ρίο θα βγει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Ολλανδία-Αργεντινή που θα διεξαχθεί ένα 24ωρο αργότερα στο Σάο Πάουλο.