Παγκόσμιο Κύπελλο: Γαλλία εναντίον Γερμανίας, Βραζιλία με Κολομβία

Τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας ξεκινούν από το Μαρακανά, το γήπεδο που θα γίνει και ο τελικός της διοργάνωσης.

Γαλλία και Γερμανία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ρίο ντε Τζανέιρο (19:00 - ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports & ΝΕΡΙΤ HD) και τίθενται αντιμέτωπες σε τελική φάση Μουντιάλ από το 1982 και το Μουντιάλ της Ισπανίας, όταν ο τερματοφύλακας της Νατσιονάλμανσαφτ, Σουμάχερ έκανε το "δολοφονικότερο" μαρκάρισμα σε τελική φάση Μουντιάλ στον Γάλλο Μπατιστόν.

Οι Γερμανοί θα παραταχθούν με τον Ματς Χούμελς στη θέση του Σκόντραν Μουσταφί, ο οποίος τραυματίστηκε στον νοκ-άουτ αγώνα με την Αλγερία.

Ο Γιόακιμ Λεβ ετοιμάζεται για την τέταρτη συνεχόμενη συμμετοχή της Γερμανίας στα ημιτελικά και για να το καταφέρει αυτό, ερωτηματικό αποτελεί το τι θα κάνει με τη θέση του Φίλιπ Λαμ.

Το βράδυ, στις 23:00 (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports & ΝΕΡΙΤ HD), στο Καστελάο της Φορταλέζα, η Βραζιλία δίνει το προτελευταίο στοίχημα πριν τον τελικό του Μαρακανά, όπου θέλει οπωσδήποτε να φτάσει, κόντρα στην Κολομβία, η οποία δίνει το κορυφαίο ματς της ποδοσφαιρικής ιστορίας της και ο πρόεδρος της χώρας κήρυξε την ημέρα ημιαργία ώστε όλοι οι Κολομβιανοί να δουν το ματς.

Την ίδια ημέρα -Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014- συμπληρώνονται ακριβώς είκοσι χρόνια από τη δολοφονία του Κολομβιανού αμυντικού Αντρές Εσκομπάρ, ο οπίος είχε πετύχει αυτογκόλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ το 1994 και βρέθηκε νεκρός στο Μεντεγίν. Στις 22 Ιουνίου είχε πετύχει αυτογκόλ στον αγώνα ΗΠΑ - Κολομβία 2-1.

Πάντως, η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν που έγινε σταδιακά μέσα στη διοργάνωση η... αρμάδα του Χάμες Ροντρίγκες και του Κουαδράδο, έχει πολύ λιγότερο άγχος από τη Βραζιλία.

Οι παίκτες χρειάστηκε να επισκεφθούν ψυχολόγο και ο Σκολάρι ξέσπασε κατά των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου. Στα αγωνιστικά, ο Φελιπάο θα κάνει μία αλλαγή στην ενδεκάδα, πιθανότατα με τον Παουλίνιο στη θέση του Λουίς Γκουστάβο, ενώ πιθανή είναι και η αλλαγή με τον Ραμίρες στη θέση του Φερναντίνιο.