Τερματοφύλακας Ακτής Ελεφαντοστού: Δάγκωσε το γρασίδι, πήρε το χάδι!

Ο Μπουμπακάρ Μπαρί, ο τερματοφύλακας της Ακτής Ελεφαντοστού ήταν η δεύτερη πιο τραγική φιγούρα της ομάδας, μετά τον Τζιοβάνι Σίο, που έκανε το πέναλτι στον Γιώργο Σαμαρά, μετά την εύστοχη εκτέλεση του τελευταίου που έγραψε το τελικό 2-1 και έστειλε την Ελλάδα στους 16 της διοργάνωσης και απέκλεισε την Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο Μπαρί αγωνίζεται στη βελγική Λόκερεν και στα 34 του, μετρά 80 συμμετοχές με την εθνική του ομάδα. Και τώρα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια είχε δεχτεί μεγάλη κριτική για την ποιότητά του και είχαν τεθεί ερωτήματα για το κατά πόσον μπορεί να είναι ανταγωνιστικός σε κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Το βράδυ της Τρίτης τον έσωσαν τα δοκάρια της Ελλάδας, τρία τον αριθμό, αλλά πραγματοποίησε και ο ίδιος μία καθοριστική απόκρουση.

Την ώρα της ισοφάρισης από τον Βίλφρεντ Μπονί, μετά την πάσα του Ζερβινιό, ο Μπαρί, με άγχος στο... φουλ από το 1-0 της Ελλάδας, πανηγύρισε κάτι παραπάνω από έξαλλα! Γονάτισε στο έδαφος και ύψωσε τις γροθιές του. Κατόπιν, έσκυψε στο έδαφος σε στάση μετάνοιας και έκανε το... αμίμητο! Δάγκωσε γρασίδι από το έδαφος και το είχε στο στόμα του!

Στη συνέχεια, σε μια... έκσταση της στιγμής, σηκώθηκε όρθιος και προχώρησε, με το γρασίδι στο στόμα, προς την εστία του, πανηγυρίζοντας. Ο Μπαρί έφτασε μέχρι τα δίχτυα και τα δάγκωσε μαζί με το γρασίδι, έχοντας ένα απλανές βλέμμα χαράς και ενθουσιασμού!

Δείτε καρέ-καρέ τις στιγμές:

Περίπου είκοσι λεπτά μετά, όταν η εθνική Ελλάδος είχε σκοράρει με το πέναλτι του Σαμαρά, το κλίμα είχε αντιστραφεί. Ο Μπαρί κείτονταν απαρηγόρητος στον αγωνιστικό χώρο, μπρούμυτα, σε ανάλογη στάση, όπως ήταν και στο γκολ του Σάμαρη, μόνο που τότε στεκόταν ακίνητος ανάσκελα.

Στο πρώτο γκολ υπήρχε χρόνος αντίδρασης για την Ακτή Ελεφαντοστού. Στο δεύτερο όχι. Ο Μπουμπακάρ Μπαρί κείτονταν κάτω σαν "νεκρός". Τότε ήταν που ένιωσε το χέρι του Γιώργου Σαμαρά να του χαϊδεύει το κεφάλι, ως μια ελάχιστη παρηγοριά και κουράγιο από το νικητή προς τον ηττημένο.

Αυτό είναι το Μουντιάλ: απαράμιλλες ποδοσφαιρικές ιστορίες, μαζί με ανθρώπινο μεγαλείο, με συνεχείς και έντονες εναλλαγές συναισθημάτων και πράξεις που θα μείνουν στην ιστορία.

 Πώς η μοίρα οδήγησε στο Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1

Ο... ανθέλληνας δημοσιογράφος της Bild που έγινε Έλληνας!

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Παπούλια στην Εθνική

Η επόμενη ημέρα της εθνικής Ελλάδος μετά την πρόκριση στους 16

Στους 16 η Εθνική: Οι Έλληνες στους δρόμους και το όνειρο συνεχίζεται!

Ο ξένος τύπος για τη νίκη της Εθνικής

Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού: Καρέ-καρέ οι στιγμές πριν το ιστορικό πέναλτι

Πανηγύρι και στην Αστόρια για τη νίκη της Εθνικής

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2014: Στους 16 η Ελλάδα!

Σάντος: Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό

Εντυπωσιασμένος από την Εθνική ο Ρανιέρι, υπογράφει τον Ιούλιο

Η Εθνική έκανε τον Νόβακ Τζόκοβιτς να... παραμιλάει ελληνικά!

Πρωθυπουργικά συγχαρητήρια στην Εθνική για τη νίκη-πρόκριση