Υστέρηση στα έσοδα της Παναθηναϊκής συμμαχίας

"Έλλειψη πόρων" διαπίστωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. Μετά από δέκα μήνες προσπαθειών οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας μέσω της συγκεκριμένης κίνησης, η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του τριφυλλιού θύμισε... Καστελόριζο 2009. "Αν δεν καταφέρουμε να πιάσουμε τους στόχους, θα έχουμε πρόβλημα", τόνισε αφοπλιστικά ο κ. Αλαφούζος. Για να συμπληρώσει: "Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετοί επιφανείς Παναθηναϊκοί στην ελληνική κοινωνία. Η συνεισφορά τους όμως στο εγχείρημα κρίθηκε μικρή. Αυτό όμως είναι δικαιολογημένο λόγω της κρίσης".

Όσο ψύχραιμος ήταν την ώρα που έλεγε αυτά τα λόγια μπροστά στους δημοσιογράφους, άλλο τόσο ανησυχούσε ο Γιάννης Αλαφούζος. Το επόμενο βήμα είναι δύσκολο. "Εξετάζουμε νέες κινήσεις για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση", δήλωσε αμήχανα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Έσοδα και έξοδα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας

Τα συνολικά έσοδα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας που προέρχονται από εγγραφές μελών και δωρεές ανέρχονται στο ποσό των ευρώ 1.191.004 (ένα εκατομμύριο εκατόν ενενήντα μία χιλιάδες τέσσερα), από τα οποία ευρώ 1.144.479 (ένα εκατομμύριο εκατόν σαράντα τέσσερεις χιλιάδες τετρακόσια εβδομήντα εννιά) έχουν ήδη εισπραχθεί. Το υπόλοιπο ποσό των ευρώ 46.625 (σαράντα έξι χιλιάδες εξακόσια είκοσι πέντε) αντιστοιχεί σε μηνιαίες δόσεις πιστωτικών καρτών που πιστώνονται σταδιακά στο λογαριασμό της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και σε μη εκταμιευμένες επιταγές έως την 25η Οκτωβρίου, οι οποίες έχουν ήδη εισπαραχθεί κατά τη σύνταξη της παρούσης. Στο ανωτέρο ποσό των ευρώ 1.191.004 (ένα εκατομμύριο εκατόν ενενήντα μία χιλιάδες τέσσερα) θα πρέπει βέβαια να προστεθεί το ποσό των ευρώ ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες (1.100.000), που προήλθε από τη μεταβίβαση λόγω δωρεάς του δικαιώματος ανάληψης μετοχών που είχε αποκτήσει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία "ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ" με την αντίστοιχη καταβολή μετρητών στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία της εταιρίας ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ήταν αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα οι
επικτακτικές οικονομικές ανάγκες της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και να αποτραπούν οι καταστροφικές επιπτώσεις.

Τα συνολικά έξοδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 2012 ανέρχονται στο ποσό ευρώ πεντακόσιες σαρανταοκτώ χιλιάδες οκτακόσια εξήντα έξι (548.866), από τα οποία ευρώ διακόσιες σαράντα δύο χιλιάδες εννιακόσια τριάντα επτά (242.937) έχουν εξοφληθεί. Από τα ανωτέρω, η συντριπτική πλειοψηφία αντιστοιχεί σε έξοδα σύστασης της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 2012, σε έξοδα σχετικά με το συμβόλαιο μεταβίβασης του 54,34%, σε έξοδα διαφημιστικής προβολής από την επικοινωνία για την προσέλκυση μελών, σε κόστος από συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των στελεχών που ασχολήθηκαν με το έργο και στις αμοιβές του ανεξάρτητου συντονιστή – ελεγκτή. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με τη λήξη των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012 μειώνει εκθετικά το κόστος λειτουργίας της. Παράλληλα, το κόστος της διαφημιστικής προβολής χρεώθηκε με σημαντικότατες εκπτώσεις επί του βασικού τιμοκαταλόγου, ενώ πολύ μεγάλο τμήμα του θα καλυφθεί με δωρεές–παροχές.

Συμμετοχή στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Στις 30.09.2012 ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία συμμετείχε στην αύξηση με το ποσό των ευρώ 1.981.400 (ένα εκατομμύριο εννιακόσιες ογδονταμία χιλιάδες τετρακόσια) από τα οποία ευρώ 881.400 (οκτακόσια ογδόντα μία χιλιάδες τετρακόσια) προήλθαν απευθείας από εγγραφές και δωρεές μελών, ενώ ευρώ 1.100.000 (ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες) προήλθε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία "ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ". Τέλος, λόγω της μη πλήρους κάλυψης της αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, το συνολικό ποσοστό της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ανήλθε από 54,34% σε 58,39%.