Υπέρ πάντων ο αγώνας με τη Μονπελιέ

Σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου, όπως είπε και ο Πάολο Μασάντο, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μονπελιέ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η πιο κρίσιμη και σημαντικότερη για το μέλλον των "ερυθρολεύκων" στην Ευρώπη, αφού με νίκη "αγκαλιάζουν" την τρίτη θέση και διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας γκρεμίζονται τα πάντα και το διπλό στη Γαλλία δε θα έχει πια ουσία.

Η παράδοση μέχρι στιγμής δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα, αφού την τέταρτη αγωνιστική στην έδρα τους, αλλά και μετά από "διπλό" στην Ευρώπη οι ερυθρόλευκοι παίρνουν τη νίκη.

Ο δεύτερος γύρος στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται πως είναι και ο καλύτερος για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχουν περισσότερους βαθμούς τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές στα 7 από τα συνολικά 13 χρόνια που αγωνίζονται στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όταν ο Ολυμπιακός παίζει εντός έδρας την 4η αγωνιστική, έχει την παράδοση με το μέρος του. Συγκεκριμένα, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού μετράει 3 νίκες, 2 ήττες και 2 ισοπαλίες με 9-8 γκολ, έχοντας προβάδισμα βραχείας κεφαλής.

Γενικά, την 4η αγωνιστική οι Πειραιώτες – τόσο εντός όσο και εκτός έδρας - δεν τα πάνε καλά, αφού έχουν 7 ήττες, 3 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Όταν ο Ολυμπιακός προέρχεται από "διπλό" στην Ευρώπη και μετά υποδέχεται μια ομάδα στο Καραϊσκάκης τότε πάντα κερδίζει. Αυτό έχει συμβεί δύο φορές: Το 2007 όταν μετά τη νίκη επί της Λάτσιο στην Ρώμη ήρθε και το 3-0 επί της Βρέμης και πέρσι (2011) όταν μετά το διπλό στην Μασσαλία (1-0) ακολούθησε το 3-1 επί της Άρσεναλ στο Φάληρο.

Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη παράδοση που λέει ότι ο Ολυμπιακός έχει υποστεί πέντε ήττες στις ισάριθμες τελευταίες επισκέψεις γαλλικών ομάδων στο Γ. Καραϊσκάκης.