Αυτή την εθνική Ελλάδος ποιος θα την αναλάβει;

Παρότι ο Φερνάντο Σάντος θα καθίσει στον πάγκο της Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας, η ΕΠΟ έχει εντείνει τις διαπραγματεύσεις και τις συζητήσεις για τον διάδοχό του.

Ο αντικαταστάτης του Σάντος θα έχει το βατό έργο να οδηγήσει τη γαλανόλευκη στο Euro 2016, από έναν σχετικά εύκολο όμιλο, όπου περνούν οι δύο πρώτοι στην τελική φάση, ίσως και ο τρίτος.

Παρ' όλα αυτά, όλο και λιγότερο πιθανή θεωρείται η πιθανότητα στον πάγκο της Εθνικής να καθίσει ο Τάκης Φύσσας, μέχρι πρότεινος βοηθός του Φερνάντο Σάντος ή ο Αντώνης Νικοπολίδης. Από τον ελληνικό χώρο, ο μόνος που διατρανώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί την επιθυμία του να αναλάβει την εθνική Ελλάδος είναι ο Σάκης Τσιώλης, όμως η Ομοσπονδία δεν ασχολείται με την περίπτωσή του.

Η ΕΠΟ θέλει να αξιοποιήσει την οικονομική της ευμάρεια και να φέρει στην Ελλάδα έναν τεχνικό εγνωσμένης αξίας, που ταυτόχρονα να είναι και ηχηρό όνομα.

Η αρχή έγινε με τον Ρόναλντ Κούμαν, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία στο οικονομικό. Η περίπτωση του Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι, πρώην προπονητή της Μίλαν, δεν προχώρησε.

Η ΕΠΟ στρέφεται στη λύση του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, που έχει περισσότερη εμπειρία από εθνικές ομάδες, με θητείες στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ισπανίας και της Κίνας και ο ίδιος ο Τάκης Φύσσας τον γνωρίζει προσωπικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Αξιόλογη περίπτωση είναι εκείνη του Αργεντινού Μαρσέλο Μπιέλσα, αλλά αυτό που προβληματίζει είναι το πολύ υψηλό κασέ του, καθώς για το λόγο αυτό απέρριψε προτάσεις από Περού και Παραγουάη, ενώ τα χρήματα που θα εισπράττει έπαιξαν το ρόλο τους για τη μη ανανέωση της συνεργασίας με τη Χιλή, πριν αναλάβει την Αθλέτικ Μπιλμπάο, από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2013.

Φαξ που έφτασαν στα γραφεία της ΕΠΟ, περιείχαν και τα ονόματα των Μανόλο Χιμένεθ και του Σβεν Γκόραν Έρικσον, αλλά προς το παρόν, η Ομοσπονδία δεν έχει ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ένα θέμα-κριτήριο για την επιλογή του διαδόχου του Σάντος είναι η φιλοσοφία του, καθώς ο Πορτογάλος, όταν ανέλαβε, καθιέρωσε ενιαίο στυλ παιχνιδιού στα ελληνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα όλων των ηλικιών.

Το συγκεκριμένο στυλ είναι περισσότερο αμυντικογενές και σ' αυτό το στυλ ταιριάζει περισσότερο ο Καμάτσο.