Ολυμπιακός-Γιουνάιτεντ: Ο σερβιτόρος, το ταξί και ο Μπράιαν Ρόμπσον

Έχουν τη φήμη ότι κάνουν αισθητή την παρουσία τους παντού και κάνουν φίλους και γνωστούς σε όλες τις χώρες.

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν πάντα ιστορίες να διηγηθούν. Μερικές από αυτές είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και αφορούν Έλληνες, μιας και η πρωταθλήτρια Αγγλίας φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης.

Το Twitter της ομάδας τους "προδίδει" πολλές από τις σκέψεις και τις... ανέκδοτες ιστορίες τους.

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ υπολόγιζαν πολύ τον Κώστα Μήτρογλου και πανηγύρισαν που πήρε μεταγραφή. Κατόπιν, "στοχοποίησαν" τον Χαβιέ Σαβιόλα ως τον πλέον επικίνδυνο για να σκοράρει κόντρα στην ομάδα τους.

Φαίνεται όμως ότι τα... βουντού έπιασαν και σ' αυτή την περίπτωση και ο Αργεντινός τέθηκε νοκ-άουτ από την αναμέτρηση.

"Και πώς θα σταματήσει ο Ολυμπιακός τον Ρούνεϊ και τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι;", αναρωτιούνται οι οπαδοί των Κόκκινων Διαβόλων. Απάντηση σ' αυτό δεν πήραν, αλλά ίσως ο Πιέρ Ισά, που έχει αντιμετωπίσει τη Γιουνάιτεντ να έχει κάτι να πει επ' αυτού.

Περπατώντας στην Αθήνα, πάντως, συνάντησαν Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους όλων των τύπων, μα και των πλέον αντικρουόμενων χαρακτήρων.

Ο σερβιτόρος που συνάντησε ο Άνταμ εκεί όπου έφαγε ήταν οπαδός του Ολυμπιακού. "Η αγάπη μου για το Θρύλο φτάνει πολύ βαθιά", του είπε. Τι να πει πραγματικά κανείς για έναν υπάλληλο που αρνείται να κάνει βάρδια κάθε βράδυ που παίζει ο Ολυμπιακός... Απίστευτο, είπατε; Κι όμως! "Μου λένε κάθε φορά να κάνω βάρδια και εγώ τους λέω απλά, μη με περιμένετε", είπε στον Άνταμ! Βλέπει νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 3-1 και εφιστά την προσοχή στον Άνταμ να παρακολουθήσει τους οπαδούς των ερυθρολεύκων: "Δε μοιάζει με τίποτα απ' αυτά που έχεις δει ποτέ", του λέει.

Από την άλλη, υπάρχουν κι εκείνοι που είναι με τη Γιουνάιτεντ. Ένας άλλος οπαδός των Κόκκινων Διαβόλων δεν είχε την τύχη να ακούσει για τον κόσμο των Πειραιωτών, όμως βρήκε έναν ανέλπιστο υποστηρικτή στο πρόσωπο του ταξιτζή που τον πήγε το βράδυ στο ξενοδοχείο.

Τα διακριτικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που φορούσε ήταν αυτά που έκαναν τον οδηγό του ταξί, ως φιλόξενος και αυθόρμητος Έλληνας, να του πιάσει κουβέντα μιας και όλη η Αθήνα αφουγκράζεται το σφυγμό της μεγάλης αναμέτρησης για τη φάση των 16 του Champions League.

Παράλληλα, του έφερε σπουδαίες μνήμες από το παρελθόν, όταν του είπε ότι ο αγαπημένος του παίκτης από τη Γιουνάιτεντ ήταν ο σπουδαίος Μπράιαν Ρόμπσον. Ναι, καλά ακούσατε! Όχι ο Μπόμπι Τσάρλτον, όχι ο Ερίκ Καντονά, όχι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ή ο Πίτερ Σμάιχελ... Ο Μπόμπι Ρόμπσον! Ο οποίος, μπορεί να κατέκτησε μόνο ένα Κύπελλο Κυπελλούχων με τους Κόκκινους Διαβόλους, αλλά έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο και διακρινόταν για την υψηλή τεχνική του.

Κι όσο για την προτίμησή του στη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Τρίτης, εκείνη έγινε πιο κατανοητή όταν του αποκάλυψε ότι είναι οπαδός του Παναθηναϊκού.