Ολυμπιακός: Θα δραπετεύσει η Γιουνάιτεντ από τον Πειραιά;

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Αθήνα, οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνουν περίπατο γύρω από την Ακρόπολη, όμως δεν είναι σίγουρο ότι και η ομάδα τους θα κάνει... περίπατο το βράδυ κόντρα στον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης.

Για την ακρίβεια, δεν είναι λίγοι όσοι την προειδοποιούν. Μάλιστα, εκείνοι, που το πράττουν, γνωρίζουν καλά την ελληνική πραγματικότητα.

Στην ατμόσφαιρα, που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο Γ. Καραϊσκάκης, αναφέρθηκε ο Λόρι Σάντσεζ, προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης. "Η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη, αλλά θα έχει δύσκολο έργο. Η ατμόσφαιρα, που δημιουργούν οι φίλαθλοι, είναι καταπληκτική. Αν καταφέρουν να πετύχουν γκολ εκτός έδρας, θα πρέπει να είναι χαρούμενοι, ιδιαίτερα καθώς δεν βρίσκονται και στην καλύτερή τους φόρμα", υποστήριξε.

Ο Κέβιν Μιραλάς, που μεταγράφηκε στην Έβερτον προερχόμενος από τον Ολυμπιακό, συμφωνεί: "Το πρώτο ματς δε θα είναι εύκολο. Σίγουρα διαθέτουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν στο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Αλλά, επαναλαμβάνω πως δεν θα είναι εύκολο για εκείνους να κερδίσουν στην Ελλάδα".

Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, έθεσε το στόχο για την ομάδα του λιμανιού: "Να επιβάλουμε, αν μπορούμε, τον ρυθμό παιχνιδιού μας, τη νοοτροπία μας και να τους δείξουμε ότι στο Καραϊσκάκη θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για εκείνους. Είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο Γ. Καραϊσκάκης".

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... από μέσα

Ο Ντέιβιντ Μόγιες δήλωσε ότι σέβεται τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, στο Μάντσεστερ, όσοι τον κατηγορούν, του καταλογίζουν ότι σέβεται υπερβολικά τους αντιπάλους της Γιουνάιτεντ. Αυτή τη φορά ίσως να αξίζει τον κόπο.

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι λέει ότι πρέπει να ιδρώσει η ομάδα του για να κερδίσει, αλλά ότι αξίζει να το κάνει. Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, η Μάντσεστερ Γ. παίζει με την πλάτη στον τοίχο, μιας και οι διπλές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό κρίνουν τον τελευταίο της στόχο.

Οι Τζόνι Έβανς και Φιλ Τζόουνς είναι εκτός για τους πρωταθλητές Αγγλίας. "Όλοι οι άλλοι είναι εδώ, στη διάθεσή μου", όπως είπε και ο Μόγιες, ο οποίος δε θα ήθελε με τίποτα να είναι ο πρώτος προπονητής της Γιουνάιτεντ που δε θα κερδίσει τον Ολυμπιακό, μιας και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε τέσσερις στις τέσσερις νίκες.

Η πιθανότερη ενδεκάδα για τους Κόκκινους Διαβόλους περιλαμβάνει σχήμα με Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι στην ενδεκάδα, όπως και στη νίκη με 2-0 επί της Κρίσταλ Πάλας.

Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Φελαϊνί, Κάρικ, Φλέτσερ, Γκιγκς, Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ είναι η πιθανή ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ, σε σχηματισμό 4-4-2.