Τασότι αντί Αλέγκρι στον πάγκο της Μίλαν

Τη λύση της συνεργασίας της με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η διοίκηση της Μίλαν. Ο Ιταλός τεχνικός αποχωρεί από τον πάγκο των ροσονέρι μετά από τέσσερα χρόνια στον πάγκο τους, καθώς πλήρωσε το μάρμαρο για την κακή εφετινή πορεία της πρώην πλέον ομάδας του. Ο 46χρονος τεχνικός κατάφερε να κερδίσει ένα πρωτάθλημα και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας, με την ομάδα του Μιλάνου.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Μίλαν, προσωρινός αντικαταστάτης του θα είναι ο Μάουρο Τασότι, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η έρευνα για την εύρεση του αντικαταστάτη του. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι φέρεται να είναι το πρώτο φαβορί για να αναλάβει τα ηνία των ροσονέρι, ενώ εξετάζονται και άλλες λύσεις από τη διοίκηση της ομάδας.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε προαναγγείλει την απομάκρυνση του Αλέγκρι, μετά την ήττα 4-3 από τη Σασουόλο για το πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικά, ο ισχυρός άνδρας της Μίλαν είχε τονίσει: "Αυτή ήταν μια απογοητευτική και απαράδεκτη εμφάνιση που επιβεβαιώνει την επείγουσα ανάγκη για μια αλλαγή".

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση: "Η διοίκηση της Μίλαν ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον προπονητή της πρώτης ομάδας, Κ. Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και των συνεργατών του. Η διοίκηση της Μίλαν θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Αλέγκρι και τους συνεργάτες του για τη δουλειά που έκαναν μέχρι σήμερα και τους εύχεται ό,τι καλύτερη στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Η ομάδα θα συνεχίσει υπό τις οδηγίες του κ. Μάουρο Τασότι".

Πηγή: novasports.gr