Με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των 16 του Champions League.

Οι... ευχές των οπαδών των Κόκκινων Διαβόλων εισακούστηκαν κι έτσι, διασταυρώθηκαν με τον νταμπλούχο Ελλάδας.

Για δεύτερη φορά από τις τρεις που βρέθηκε σε νοκ-άουτ φάση των 16 ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζει αγγλική ομάδα. Το 2009 υποδέχτηκε την Τσέλσι και έφερε λευκή ισοπαλία, χάνοντας στον επαναληπτικό με 3-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Και ο ίδιος ο Μίτσελ ήθελε όμως αγγλική ομάδα και να που δικαιώθηκε.

"Για εμάς τα ματς αυτά είναι μια γιορτή. Η εμφάνισή μας στο Θέατρο των Ονείρων θα είναι από μόνη της μια γιορτή. Όμως, πείτε με τρελό, αλλά με την ομάδα μου δε φοβάμαι πλέον κανένα αντίπαλο. Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση", δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδος.

Η ομάδα του Μάντσεστερ διανύει φέτος μεταβατική σεζόν, με τον Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο της να έχει διαδεχτεί τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές Αγγλίας έχει αντιμετωπίσει δύο χρονιές τον Ολυμπιακό στο Champions League, αλλά καμία στο Γ. Καραϊσκάκης.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι έχουν κερδίσει με 2-0 στο ΟΑΚΑ την ομάδα του Τάκη Λεμονή (10 Οκτωβρίου 2001) και με 3-2 στη Ριζούπολη (23 Οκτωβρίου 2002) τον Ολυμπιακό των Χούτου, Τζόρτζεβιτς.

Άλλες δύο ήττες έχουν οι ερυθρόλευκοι στο Ολντ Τράφορντ: με σκορ 3-0 στις 23 Οκτωβρίου του 2001 και με σκορ 4-0 την 1η Οκτωβρίου του 2002.

"Η Γιουνάιτεντ είναι πολύ δυνατή ομάδα, χαίρομαι που θα πάω στο Ολντ Τράφορντ. Η Γιουνάιτεντ δεν είναι σε καλή κατάσταση και αυτό μας συμφέρει. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την έκπληξη και να αποκλείσει αυτή την ομάδα", δήλωσε ο Κριστιάν Καρεμπέ, μετά το τέλος της κλήρωσης.

Όλα τα ζευγάρια της φάσης των 16:

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης

Λεβερκούζεν - Παρί Σεν Ζερμέν

Γαλατασαράι - Τσέλσι

Σάλκε - Ρεάλ Μαδρίτης

Ζενίτ - Μπορούσια Ντόρτμουντ

Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι και οι οπαδοί της Τσέλσι πέτυχαν την... ευχή τους και θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Το ίδιο ήθελε, άλλωστε και ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Για τον τίτλο του πλέον δυνατού αγώνα της φάσης των 16 ερίζουν τα ζευγάρια Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου, που περιλαμβάνει τις πρωτοπόρους της Premier League και της Bundesliga αντίστοιχα και εκείνο μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπαρτσελόνα.