Έκανε… ντέρμπι τον περίπατο ο Ολυμπιακός!

Σε... θρίλερ κατάφερε να μετατρέψει ένα “δικό του” παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που έπαιξε κόντρα στην Άντερλεχτ με παίκτη (και παίκτες) παραπάνω, κέρδισε τρία πέναλτι (και έχασε τα δύο!), όμως τελικά επικράτησε με σκορ... μόνο 3-1 των Βέλγων, παίρνοντας την πρόκριση στη φάση των 16 του Champions League.

Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τον Ολυμπιακό με το γκολ του Σαβιόλα στο 33' με διαγώνιο σουτ, μετά από μπαλιά του Μασάδο, όμως μόλις έξι λεπτά αργότερα, μετά από ένα χαμένο κόρνερ, η Άντερλεχτ βγήκε στην αντεπίθεση και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με τον Κλιεστάν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε επίσης με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, με τον Κουγιατέ να κάνει χέρι στο 49' μέσα στην περιοχή και να χρεώνεται με πέναλτι, και παράλληλα να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους Βέλγους με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, ο Σαβιόλα δεν κατάφερε να νικήσει από τη βούλα τον Προτό και το 1-1 παρέμεινε.

Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο Αργεντίνος από το σημείο του πέναλτι, το κατάφερε λίγα λεπτά αργότερα, στο 58', όταν ο Φουστέρ έπιασε ένα άτσαλο σουτ, που εξελίχθηκε άθελά του σε... πάσα προς τον Σαβιόλα, ο οποίος έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Προτό.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 3-1 στο 71ο λεπτό, όταν κέρδισαν και πάλι πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Βάις, ο οποίος πήρε πάνω του και την εκτέλεση, όμως και πάλι ο Προτό βγήκε νικητής, αποκρούοντας με τα πόδια.

Στο 88' οι Βέλγοι έμειναν με 9 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Ενσακαλά, όμως η Άντερλεχτ δε σταμάτησε να πιέζει και να απειλεί τον Ολυμπιακό, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Ακόμα χειρότερα, στις καθυστερήσεις ο “ήρωας” της Άντερλεχτ, Προτό, υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε, με τον Τσόρι Ντομίνγκες να αναλαμβάνει αυτή τη φορά την εκτέλεση με αντίπαλο τον Μίτροβιτς και να ευστοχεί, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 που στέλνει τους “ερυθρόλευκους” στην επόμενη φάση, παρά τη νίκη της Μπενφίκα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στη Λισαβόνα.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

1ο Γκρουπ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Λεβερκούζεν 0-1

(Προκρίνονται Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λεβερκούζεν, στο Europa League η Σαχτάρ Ντόνετσκ)

2ο Γκρουπ

Κοπεγχάγη – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
Γαλατασαράι – Γιουβέντους Αναβολή

(Προκρίνεται η Ρεάλ Μαδρίτης, από το ματς της Γαλατασαράι με τη Γιουβέντους θα κριθούν η 2η και η 3η θέση)

3ο Γκρουπ

Ολυμπιακός – Άντερλεχτ 3-1
Μπενφίκα – Παρί Σεν Ζερμέν 2-1

(Προκρίνονται Παρί Σεν Ζερμέν και Ολυμπιακός, στο Europa League η Μπενφίκα)

4ο Γκρουπ

Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι 2-3
Βικτόρια Πλζεν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1

(Προκρίνονται Μπάγερν Μονάχου και Μάνστεστερ Σίτι, στο Europa League η Βικτόρια Πλζεν)

Το παιχνίδι της Γαλατασαράι με τη Γιουβέντους διακόπηκε στο 30ό λεπτό και τελικά αναβλήθηκε, λόγω της ισχυρής χαλαζόπτωσης που έπληξε την Κωνσταντινούπολη, και αναμένεται να οριστεί νέα μέρα διεξαγωγής του αγώνα, που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση μεταξύ των δύο ομάδων.