Τα σχέδια του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση στους 16

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στους 16 του Champions League αλλάζει τις προτεραιότητες στο λιμάνι.

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι κινούνται για την παραμονή του Ρομπέρτο στην ομάδα, με απόκτησή του με κανονική μεταγραφή από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με τον Ρομπέρτο ο Ολυμπιακός δείχνει να έλυσε οριστικά το πρόβλημα στα γκολπόστ μετά την αποχώρηση του Νικοπολίδη και θέλει αυτή η λύση να είναι οριστική.

Τα χρήματα που θα εισπράξουν οι Πειραιώτες από την UEFA του επιτρέπουν να κάνει το βήμα παραπάνω και να αποκτήσει έναν ποιοτικότατο πορτιέρο που θα "οχυρώσει" την εστία. Επάνω στον Ρομπέρτο, θα χτιστεί η άμυνα των ερυθρολεύκων και στο πλαίσιο της ενίσχυσής της γίνεται η κίνηση απόκτησης του Πελέ από τον Εργοτέλη.

Μπονγκ, Γιαταμπαρέ και Εντινγκά αναζητούν περισσότερες ευκαιρίες, με τον πρώτο, πάντως, να έχει μέχρι στιγμής πάρει τις περισσότερες. Ο Μεντζανί θα αποχωρήσει ως αποτυχημένος το Γενάρη και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μπαστιά.

Ο Ολυμπιακός είναι πιθανό να κινηθεί για την αγορά ενός αμυντικού χαφ στη θέση του Αλγερινού, παρότι το ρόστερ είναι υπερπλήρεις.

Όσο τα έσοδα ρέουν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει το δικαίωμα να κρατά το μισθολογικό κόστος της ομάδας στα ίδια επίπεδα, ακόμη και ελαφρά αυξημένο. Με τα χρήματα που έπαιρνε λοιπόν ο Μεντζανί και με λίγα παραπάνω, θα αναζητηθεί παρτενέρ του Μανιάτη.

Ο Μίτσελ δήλωσε και στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ότι δε θα έλεγε "όχι" σε απόκτηση παίκτη. Δεν τη θεωρεί όμως και απαραίτητη.