Ρεχάγκελ και Σάντος: Οι σύγχρονοι Μίδες της εθνικής Ελλάδος

Οι εποχές της ανυπόληπτης ποδοσφαιρικής εθνικής Ελλάδος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Στις 7 Ιουνίου 2003, με τη νίκη στη Σαραγόσα, επί της εθνικής Ισπανίας, με σκορ 1-0 και σκόρερ το Στέλιο Γιαννακόπουλο, η ροή της ιστορίας άλλαξε.

Η επική πρόκριση στο Euro 2004 ακολούθησε μια... πολύ περισσότερο επική κατάκτηση του τροπαίου και από τότε η εθνική ομάδα κρατήθηκε στα ψηλά! Στα πολύ ψηλά...

Ότο Ρεχάγκελ, αρχικά και Φερνάντο Σάντος, στη συνέχεια, αποδείχθηκαν σύγχρονοι Μίδες της ελληνικής ποδοσφαιρικής ιστορίας σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Δίκαια η Ελλάδα έχει καθιερωθεί στις μεγαλύτερες δυνάμεις της Ηπείρου με αλλεπάλληλες προκρίσεις σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων και αυτό αντικατοπτρίζεται και οικονομικά.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Σαρρής, δε δίστασε να παραδεχτεί ότι η ευρωστία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα πριμ της Εθνικής, που στο σύνολό τους, αγγίζουν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα 47,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ναι, καλά διαβάσατε! Για την κατάκτηση στο Euro 2004 η ΕΠΟ αποκόμισε συνολικά το ποσό των 13,5 εκατ. ευρώ, ενώ για τη συμμετοχή της στη φάση των ομίλων του Euro 2008 (όπου αποκλείστηκε) ως πρωταθλήτρια Ευρώπης έλαβε 7,5 εκατ. ευρώ.

Για τη συμμετοχή στα προημιτελικά του Euro 2012, τα ταμεία της ΕΠΟ γέμισαν με 9,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότιο Αφρική "χρυσώθηκε" με 6,7 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη φορά, πριν ακόμη πατήσει στα γήπεδα της Βραζιλίας, για το Μουντιάλ του 2014, η ΕΠΟ γνωρίζει πως θα εισπράξει το ποσό των 10 εκατ. ευρώ.

Μια εθνική Ελλάδος από χρυσάφι!